Impresario opgewaardeerd naar ‘approved stallion’ bij AES

De hengst Impresario (v. Fürst Romancier/ m. Curonia/ mv. Uphill) is onlangs opgewaardeerd naar ‘approved stallion’ bij het AES. Met de nieuwe regels van het KWPN betekent dit dat zijn nakomelingen in de toekomst ook in de finales van de kampioenschappen (oa. KWPN NVK en NMK) mee mogen doen. Wij hebben alle vertrouwen in de fokkerij van deze hengst met zijn super dressuurgenen en daarbij de vererving van eerlijke en werkwillige karakters.

BRON/ OVERNAME HOEFSLAG:

Vlak voor de zomer voegde de bij het AES goedgekeurde Impresario zich bij het hengstengeweld in Lunteren. De Fürst Romancier-zoon uit de elite IBOP (drs) merrie Curonia (Uphill x Cabochon komt uit een van de befaamde merriestammen van de familie Van Norel uit Wapenveld. Zij is een volle zus van Grand Prix-paard Aston Martin van Christa Larmoyeur.
Van Norel

De Van Norels hebben uiteraard goede ervaringen met Diederik als ruiter van hun paarden. Hij had op enig moment bijvoorbeeld Uphill, de opa van Impresario, onder het zadel, en werkt met Van Norel’s Expression toe naar de Zware Tour. De zoon van Vivaldi geldt als groot talent en win in de Lichte Tour zowel het indoor kampioenschap als het NK.

Echt sportpaard: ‘En zo kwam ook Impresario bij ons’, vertelt de ruiter. ‘Van Norel dacht dat hij mij wel zou passen. Het is een groot paard, een echt sportpaard met een fijne instelling en drie goede gangen. Met zijn stokmaat van dik in de 1.70m heeft hij tijd nodig om erin te groeien en die geven we hem volop. Hij hoeft nog even niks te laten zien.’ Impresario heeft wel wat weg van opa Uphill. ‘Hij is alleen een stukje luxer’, aldus Diederik.

De hengst werd onlangs na een zadelproef geupgrade naar ‘approved stallion’ bij het AES. ‘Een mooie blijk van waardering’, vindt Diederik. ‘Hij mag nu een onbeperkt aantal merries bedienen.’ De komende drie jaar heeft Impresario de tijd om zich te bewijzen in de sport. Voorlopig zijn er nog geen concrete plannen om hem uit te brengen. ‘Zijn tijd komt nog wel’, is het motto.