Pays Bas NL

Cabochon x Zeoliet
PAYS BAS NL

Verkocht aan Fam. De Jonge.

———————————–
Het verhaal van Michelle en Pays Bas NL:

Michelle de Jonge MET Pays Bas NL: “Meteen een klik”
De 18-jarige Pays Bas NL is voor Michelle de Jonge (19 jaar) een echte leermeester. De gitzwarte eyecatcher was eerder al finalist op het WK Verden met Christa Larmoyeur, en liep daarna succesvol in de wedstrijd-sport tot aan de Zware Tour. Ook Michelle heeft een enorme klik met de zoon van Cabochon, die door Gerrit Willem van Norel is gefokt.

Hoe is PAYS BAS NL op je pad gekomen?
Michelle: “Toen ik 16 jaar was zochten we een leer-paard voor mij om de overstap naar de Junioren te maken. Ik had al les van Sjak Laarakkers, dat was nog in Winschoten. Christa reed Pays Bas, en ik was helemaal weg van hem. Het was echt zo’n mooie stoere zwarte. Toen ik voor de eerste keer Pays Bas probeerde, had ik direct een klik met hem, ondanks dat het af en toe wel een ‘meneertje’ kan zijn.

Wat zijn de kwaliteiten van PAYS BAS NL?
Michelle: “Pays Bas kan gewoon heel goed lopen en heeft daarbij een sterk achterbeen. Vaak halen we achten voor de uitgestrekte draf, maar hij heeft ook aanleg voor de verzamelde oefeningen zoals de passage en piaffe. Het is een energiek paard, soms wel iets ‘te’ en dan wordt hij wel wat heet. Thuis niet hoor, dat doet hij voornamelijk op wedstrijd dan showt hij even wat hij kan. Pays Bas vindt het heel leuk om op wedstrijd te gaan. Verder is hij ontzettend
lief in de omgang.”

Wat zijn jullie hoogtepunten?
Michelle: “Ik rijd Pays Bas nu drie jaar en na mee te hebben gedaan aan het NK zijn we reserve geweest voor het EK bij de Junioren. Ik heb daarna een jaar Young Riders wedstrijden gereden. En nu rijd ik de Lichte Tour rubrieken, waar ik al een paar keer hoog in ben geëindigd. Op dit niveau heb ik mij ook geselecteerd voor de finale van de KNHS Kampioenschappen in 2015.”

Wat is je doel?
Michelle: “Naar het outdoor seizoen toe wil ik mij gaan richten op de U25. Pays Bas voelt nog hartstikke fit. Met mijn trainer Sjak Laarakkers, die Pays Bas al van jongs af aan kent, werken we voornamelijk aan de basis. Hierbij is het belangrijk dat hij los door zijn lichaam loopt en goed aan de hulpen is. De oefeningen kent Pays Bas wel.”

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015.