Expression Nederlands Kampioen Grand Prix dressuur

ERMELO: KWPN-hengst Expression is gehuldigd als de nieuwe Nederlands kampioen in de Zware Tour. De Vivaldi-zoon die gisteren zijn winnende Grand Prix-debuut maakte, ging ook in de kür op muziek als een vorst door de baan. Een weergaloze kür leverde 77,75 procent op en dat betekende de titel voor Diederik van Silfhout die exact een jaar geleden nog indoorkampioen werd in de Lichte Tour.

“Ik was gisteren al blij, maar ik ben nu nog blijer”, vertelt een enthousiaste Van Silfhout. “In de Grand Prix hadden we wat onzekere momenten, in zijn eerste kür bleef hij van het begin tot het eind er goed aan trekken. Zelfs op de laatste lijn werd hij nog beter. De spanning die hij de eerste dag toch nog wat had, was nu helemaal weg.”

Gek op werk
Een hengst met niet alleen enorm veel uitdrukking in de piaffe en de passage, ook in de andere onderdelen imponeert Expression (Vivaldi uit Melody keur pref sport-dres van Vincent, fokker G.W. van Norel uit Wapenveld)  met zijn schitterende aanleuning en het gemak waarmee hij door deze zware proef loopt. “Het is onvoorstelbaar hoe Expression zich ontwikkelt. Er zijn maar weinig paarden die het werk zo oppakken. Vorig jaar werd hij hier ook Nederlands kampioen en dan loopt hij nu zo door dit werk in. Hij is echt gek op het werk, hij doet het heel graag. Als ik zie hoe hij door deze kür loopt en in de proef alleen maar beter wordt, getuigt het wel van het feit dat dit paard een fantastisch karakter heeft.”

Outdoorseizoen
Van Silfhout brengt de hengst niet meer in het indoorseizoen uit, maar heeft plannen om in het outdoorseizoen te starten in Compiègne, Roosendaal of Nieuw- en Sint Joosland. “Naast één van die drie wedstrijden wil ik graag het CHIO in Rotterdam en het Nederlands kampioenschap rijden. Daarna is de beslissing aan de bondscoach om ons mee te nemen naar de wereldruiterspelen.”

Superfit
 Het zou fantastisch zijn als het lukt, maar hij moet het fysiek en mentaal aankunnen. We hebben met zijn fokker en eigenaar afgesproken dat daar geen twijfel over moet zijn. Na twee dagen hard werken is hij nog steeds superfit, dus ik sta er positief in”, sluit Van Silfhout af die zijn titel gaat vieren met een etentje. MAART 2018, BRON: WWW.KWPN.NL