Griffier

V. Pretendent
Verkocht aan Sander Marijnissen.
—————————————-
Het verhaal van Sander Marijnissen:
“Als jongetje van 11 jaar kwam ik voor het eerst bij de familie Van Norel. Lang geleden dus. Het eerste paard dat mijn ouders indertijd voor mij wilden kopen was de later KWPN goedgekeurde hengst Caritas, een zoon van Vanitas. Hij was nog maar net 2,5 jaar oud, helemaal groen, en ik was echt gek van dat paard. Uiteindelijk bleek Caritas financieel gezien te hoog voor ons gegrepen. De koop ging niet door. Kort daarna werd hij goedgekeurd, dus zijn kwaliteit viel niet alleen bij mij op.

In de tijd van Vincent, Vanitas en Cabochon, heb ik heel veel paarden met dat bloed gereden, en ook verkocht aan klanten. Ik was daar enthousiast over. De kracht, de beweging en het karakter pasten mij heel goed. Of je het nu over Griffier (v. Pretendent), Dakota (v. Pretendent), Cibufa (v. Vincent) of Ewout (v. Vanitas) hebt, ze hadden stuk voor stuk wat aparts. En ze deden het altijd als ze het moesten doen. In die tijd heb ik hele mooie successen tot en met de Grand Prix-dressuur behaald.”

Marijnissen heeft altijd contact gehouden met de familie Van Norel. Ook al reed hij lange tijd geen paarden met Van Norel-bloed. “Ik ben altijd goed geweest met Gerrit Willem van Norel. Ik heb veel respect voor hem als fokker. Ook al maakte hij na het tijdperk van Vincent, Vanitas en Cabochon keuzes voor hengsten en bloedlijnen die mij misschien net wat minder pasten. En vandaag de dag heb ik ook met André prima contact. Ik vind het mooi om te zien dat de zoons het nu over nemen. Het is goed als de nieuwe generatie aan het roer komt. Uiteraard met behoud van het goede uit het verleden, maar dat zit volgens mij wel goed bij de Pretendenthoeve.”

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015.