Everest

Winningmood x Oscar
Verkocht aan Laura Reija-Belart

Succesvol Lichte Tour dressuur met Laura Reija-Belart.
————————————
Het verhaal van Sander Marijnissen en leerling Laura Reija-Belart:
Sander Marijnissen was voor zijn Spaanse pupil Laura Reija-Belart op zoek naar een kwaliteitspaard. “Laura is een groot talent. Ze is pas 24 jaar en rijdt al met twee paarden Grand Prix. In de U25 rubrieken, heeft ze ook internationaal heel goed meegedaan, en bijvoorbeeld verleden jaar gewonnen in Oostenrijk op het door Glock georganiseerde internationale concours.

Ik begeleid haar nu bijna drie jaar, en ga alle internationale wedstrijden met haar mee. Ook reis ik regelmatig af naar Spanje om les te geven. We zochten een goed jong paard voor Laura. Het zou een paard moeten zijn met potentie voor het hoogste niveau, en tegelijkertijd een paard met wat extra’s. Eentje die je bij blijft. Ik had toevallig in die periode afgesproken met Van Norel om voor mezelf een paard te komen kijken. Doordat ik vrij lang ben, heb ik grote paarden nodig, en dat betreffende paard was toch net iets te klein. Toen viel mijn oog op een bijna vijfjarige Winningmood. Dat zou wel eens wat voor Laura kunnen zijn. Van Norel liet hem los in de bak, en hij liet zich echt fantastisch zien. Hij was verder nog helemaal groen. Maar met de beweging zat het wel goed. Hij had veel tact en een mooie tritt in zijn lopen”.

Via Marijnissen kocht Laura Reija-Belart de ruin Everest (voorheen Easy Winner DB, een Winningmood nakomeling uit Amanthalie DB van Oscar, gefokt door mevr. N. den Besten-Bosman, Oldebroek), aan en ging met hem aan de slag. “Het is allemaal snel gegaan. Anderhalf jaar geleden was hij nog niet eens zadelmak. Het afgelopen weekend werd hij in Spanje tweede in een Z2 proef. Everest is een heel compleet paard, hij heeft talent, een super werkwillig karakter en hij is intelligent. Doordat Laura ook Grand Prix rijdt, zoekt ze vaak de grotere wedstrijden uit om te starten. Zo doet hij de nodige ervaring op. Verder neemt Laura gewoon de tijd om hem op te leiden”, vult Marijnissen verder aan.

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015