Davinci

Winningmood x Darlington
Verkocht aan Isabelle (België).
———–
Het verhaal van Davinci en Eline Borrey:

Eline Borrey de Coninck over Winningmood-zoon Davinci: “Enorme drive om te werken”
De Belgische amazone Eline Borrey De Coninck rijdt de zevenjarige Davinci (mv. Darlington) pas een jaar. Ondanks dat ze nog niet zo lang een team zijn, valt de combinatie regelmatig in de prijzen met geweldige scores. Volgens Eline is hij het afgelopen jaar sterk ontwikkeld en is het einde nog lang niet in zicht.

HOE IS DAVINCI OP JE PAD GEKOMEN?
Eline: “De eigenaren van Davinci waren op zoek naar stalling voor hem. Wij hebben een pensionstal en zo kwamen ze bij ons terecht. Zij vroegen of ik Davinci wilde rijden en vanaf het eerste moment was er een klik. Voorlopig mag ik hem van zijn eigenaren blijven rijden en daar ben ik hen heel dankbaar voor.”

WAT ZIJN DE KWALITEITEN VAN DAVINCI?
Eline: “Davinci is heel intelligent en heeft altijd een enorme ‘drive’ om te werken. Zijn bouw is mooi en functioneel en hij heeft drie goede basisgangen. Als je hem rijdt, voel je echt de kracht die met je mee werkt. In omgang is hij super braaf, je merkt dat hij goed is opgevoed. Als je erop gaat zitten is hij meteen wakker en scherp.”

WAT ZIJN JULLIE HOOGTEPUNTEN?
Eline: “Ik rijd Davinci nog niet zo lang, maar in de jonge paarden rubrieken is hij heel succesvol met scores tot wel 75%.”

WAT IS JE DOEL?
Eline: “De fokker van Davinci, Gerrit Willem van Norel, had voor een keer een les geregeld voor mij en Davinci bij Johan Hamminga. Ik was daar heel erg blij mee, zeker toen ik bij Johan mocht blijven lessen. Samen met hem ben ik bezig om Davinci sterker te krijgen door veel te schakelen. Ook moet Davinci leren vertrouwen te krijgen in mij, want hij kan nog wel eens angstig zijn. Toch heb ik gemerkt dat deze twee punten de afgelopen periode al sterk verbeterd zijn. Als hij zich zo positief blijft ontwikkelen is het mijn doel om in 2015 op Prix st. George niveau uit te komen.”

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015.