Apoint

Oscar x Pretendent
Verkocht aan de Fam. Hoogzaad (NL)

Succesvol PSG/Inter II dressuur met Denise Hoogzaad.


Het verhaal van Denise en Appoint:

Denise Hoogzaad MET Oscar-nazaat Apoint:
“Ik wil de Grand Prix bereiken”

Denise Hoogzaad rijdt met haar Apoint succesvol op Midden Tour niveau. Ze heeft Apoint al vanaf zijn vierde levensjaar en helemaal zelf opgeleid.

HOE IS APOINT OP JE PAD GEKOMEN?
Denise: “Paarden met het bloed van hengsten van de Pretendenthoeve vielen mij altijd al positief op. Daarom ging ik op zoek naar een vierjarig paard waarin dit bloed voor kwam. Zo zag ik een advertentie van mensen die een Oscar x Pretendent x Apollonios xx aanboden. Het bleek dat dit paard uit dezelfde lijn als Melody (v. Vincent) kwam, die als 3-jarige Nederlands UTV Kampioen was. Melody is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Expression. Daar moesten we dus zeker even gaan kijken. Apoint is door Gerrit Willem van Norel zelf gefokt. Meteen al vielen zijn tactmatige gangen en berg op gesprongen galop op.”

WAT ZIJN DE KWALITEITEN VAN APOINT?
Denise: ‘’Ossie zoals ik Apoint noem, is altijd heel blij en enthousiast als je met hem gaat rijden. Hij is dan heel alert. Je moet hem goed bij de les houden, anders gaat hij zijn eigen feestje bouwen. Vaak op een wedstrijd gaan de oortjes erop en de benen in de lucht. De series in galop springt hij heel mooi tot de eners aan toe. De draf was in het begin wat loperig. Dat zou je nu niet meer zeggen, want hij kan heel goed passageren. De piaffe vindt hij iets moeilijker, maar ik weet zeker dat als hij snapt wat de bedoeling is, dat hij daar ook geen moeite mee heeft.”

WAT ZIJN JULLIE HOOGTEPUNTEN?
Denise: “Ik ben rustig aan met hem begonnen en we werden B kringkampioen. Vervolgens vlogen we door alle klassen heen en op zijn achtste liep hij al Lichte Tour met percentages tegen de 70% aan. Inmiddels haalt hij voldoende scores in de Intermediaire A. Om dit te bereiken heb ik onder andere les gehad van Coby van Baalen en Sander Marijnissen.”

WAT IS JE DOEL?
Denise: “Het allerbelangrijkste vind ik dat Apoint plezier houdt in zijn werk en we samen dit plezier delen. Graag wil ik dan de Grand Prix bereiken, ik weet zeker dat hij het kan.”

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015