Cristal

Uphill x Darlington
Verkocht aan Marleen Galema (amazone Marie-José Calis).
Volle zus van de ggk KWPN LT-hengst Briljant.

Een goede match, dit duo heeft inmiddels vele prijzen gewonnen.
Marie-José Calis is succesvol Lichte Tour dressuur met deze merrie! 

—————————————–
Het verhaal achter deze combi: 

Marie-José Calis over Uphill-dochter Cristal: “Prettig om mee te werken”
De elite sport-merrie Cristal timmert aan de weg met haar amazone
Marie-José Calis. Ze zijn sinds kort Lichte Tour dressuur en volgens Marie-José is de pas achtjarige Uphill-merrie er helemaal klaar voor. Cristal is een volle zus van de KWPN-hengst Briljant (mv. Darlington). 

Hoe is Cristal op je pad gekomen?
Marie-José: “Als klein meisje kwam ik al bij Gerrit
Willem van Norel over de vloer, omdat het een goede kennis van mijn vader is. Mijn vader heeft de slogan ‘Het dressuurgeweld uit Wapenveld’ bedacht. Toen mijn moeder een paar jaar geleden een dressuurpaard zocht, zodat ik die kon uitbrengen, belden we eerst naar Van Norel. Hij zei ‘kom maar eens een bakkie doen, dan zullen we eens kijken of ik wat heb staan’. Toen zagen we de (net van het land gekomen) driejarige Cristal. Evenals de hengst Briljant, is Cristal gefokt door de gebroeders Scholten. Ze had een aansprekende bouw, zoals zo veel paarden van Van Norel”.

Wat zijn de kwaliteiten van Cristal?
Marie-José: “Cristal blinkt echt uit in haar ijver, daarnaast is ze ook ontzettend leergierig en sociaal. Dat maakt het natuurlijk erg prettig om met haar te werken. Ze heeft een mooie kap en veel front waarbij ze vanuit de schoft beweegt. Ze toont goede techniek in de benen en veel lossigheid. Cristal kan heel mooi zitten in de
pirouettes. Ze mag het buigen in haar gewrichten nog meer gaan gebruiken in de andere
oefeningen”.

Wat zijn jullie hoogtepunten?
Marie-José: “Ik heb Cristal zelf beleerd en opgeleid. Het zadelmak maken was opstappen en wegrijden. Vervolgens heeft ze verschillende voorrondes van de Subli Cup gewonnen en mocht ze finale lopen. Daarnaast zijn we diverse keren Regiokampioen geworden. In 2014 heeft ze binnen vier maanden haar punten voor de Lichte Tour behaald. Tussendoor kreeg ze ook nog twee veulens van Bretton Woods en Apache”. In februari 2015 volgde een succesvol debuut in de Lichte Tour.

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015.