Winningmood

Vos: 1,74m 
Goedgekeurd bij: KWPN

WINNINGMOOD
Stamboom: Prado x Donnerwind 

In mei 2006 is Winningmood (v. Prado) goedgekeurd door het KWPN. Gezien ons vertrouwen in de afstamming, en in het bijzonder de moederlijn, van Winningmood hebben wij deze hengst in 2006 gekocht voor de fokkerij. Tijdens de presentatie nieuwe lichting hengsten tijdens hengstenkeuring te Den Bosch in 2007 heeft Winningmood een goede indruk achter gelaten en werd door de pers beschreven als een hengst met veel front en drie goede gangen. Zoals Frenk Jespers al aangaf tijdens de hengstenkeuring 2007:

” Een hoogbenig en langgelijnd dressuurpaard. Winningmood kan de Nederlandse dressuurfokkerij verrijken met dit nieuwe dressuurbloed.”

Cijfers verrichtingsonderzoek 2006:

Stap Draf Galop Souplesse Houding & balans Rijdbaarheid & bewerkbaarheid Aanleg als dressurpaard
8,5 7,5 7,5 7,5 8,0 8,0 8,0

Moederlijn
Winningmood komt uit de mooi gelijnde staatspremie merrie Donnerfee (v. Donnerwind – Donnerschlag – Donnerhall). Deze merrie beschikt over een goede stokmaat van 1,74 m. De moeder van Donnerfee, Rustika, is eveneens een staatspremie merrie. Deze sterke moederlijn verankert de kwaliteiten van Winningmood.

Vaderlijn
De vader van Winningmood is de bruine hengst Prado (v. Polytraum). Prado was Westfaals reserve kampioenshengst tijdens de Duitse eindkeuring in 2001. Prado heeft de 30-dagen-test indrukwekkend gewonnen om ook in de 70-dagen-test aan de hoge verwachtingen te voldoen (springen 120,65, dressuur 120,02; totaal 123,62 punten). Prado is afkomstig van een absolute topmerrie (Landfee) die op de merriekeuren een blijvende indruk heeft achtergelaten en het Rijnland als Staatspremiemerrie op de Bundesstutenschau met succes heeft vertegenwoordigd. Prado is een uiterst interessante combinatie van de tophengsten Polydor, Frühlingstraum II en Lancer II, een stam met veel prestatieaanleg. 

AFSTAMMELINGENKEURING WINNINGMOOD

September 2007: 
Geslaagde afstammelingenkeuring Winningmood
’s ochtends voor de afstammelingenkeuring leek het erop dat we regen gingen krijgen, maar gelukkig klaarde het op en kwam de zon er zelf door! De veulens lieten zich goed zien. Het veulenrapport van de jury zag er alsvolgt uit:
Citaat KWPN nieuws: Uniforme collectie goed ontwikkelde en rijtypische veulens. Die goed in het rechthoeksmodel staan. De draf is bergop met een goed gebruik van het achterbeen. Het voorbeen zou iets meer heffing in de voorknie moeten hebben. De galop is goed van ruimte met een goede balans. In beweging hebben de veulens, een goede houding, souplesse en kunnen goed schakelen.

SPORTRESULTATEN WINNINGMOOD

Januari 2013: 
Winningmood onder Diederik van Silfhout op 5e plaats in Lichte Tour dressuur met 74% tijdens het
internationale concours in Drachten. 

Januari 2012: 
Winningmood op 5e plaats in Internationale Lichte Tour dressuur rubriek met 74% 

Diederik van Silfhout heeft dit weekend de hengst Winningmood uitgebracht in de Lichte Tour dressuur tijdens het internationale concours in Drachten. Winningmood is hier 5e geworden (in een zeer sterk bezet deelnemersveld) met het mooie percentage van 74%!

November 2011: 
winnaar PSG selectie rubriek onder Diederik van Silfhout in Assen

Maart 2011: 
Winningmood debuteert met overwinning in Lichte Tour dressuur te Assen
In Maart 2011 is Winningmood door Diederik van Silfhout voor de eerste keer uitgebracht in de Lichte Tour dressuur. Deze combinatie behaalde een eerste plaats (met 67,89%).

Maart 2011: 
4e plaats op KNHS Indoor Ned. Kampioenschap ZZ Zwaar dressuur 
onder Diederik van silfhout (NK te Ermelo).

Februari 2011: 
5e plaats tijdens halve finale ZZ-Zwaar dressuur
Winningmood en Diederik van Silfhout wisten zich goed te plaatsen in de zeer sterk bezette ZZ-Zwaar rubriek. Na twee nette proeven is Winningmood op een mooie 5e plaats geeindigd en tevens geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap. 

Januari 2011: 
Winningmood wint met 71,13% selectiewedstrijd ZZ-Zwaar dressuur te Assen (onder Diederik van Silfhout)

November 2010: 
Winningmood debuteert met een tweede plaats (66,13%) in de ZZ-Zwaar dressuur in Zevenaar (onder Diederik van Silfhout)

November 2010:
Winningmood en Diederik in ’the Winningmood’ tijdens subtop wedstrijd Deurne

Winningmood wist twee ZZ-Licht proeven overtuigend te winnen in Deurne (met 68,57% en 71,18%).

Najaar 2010: 
Winningmood debuteert succesvol in de ZZ-Zwaar dressuur met Diederik van Silfhout.

Mei 2010: 
Winningmood derde plaats ZZ-Licht dressuur in Schaijk 
Tijdens de Subtop dressuurwedstrijd in Schaijk is Winningmood onder Diederik van Silfhout in de goedbezette ZZ-L rubriek.derde geworden met 66%. In de tweede proef behaalde Winningmood en Diederik een percentage van 64%.

April 2010: 
Debuut in klasse ZZ-Licht dressuur selectierubriek in Almelo
Winningmood behaalde onder Diederik van Silfhout een mooie vierde plaats in de selectieproef met 67,66%.

Augustus 2009: 
Reserve kampioen van Gelderland klasse Z1 dressuur onder Diederik van Silfhout.

Juli 2009: 
Twee proeven op eerste plaats in de Z1 dressuur
 (met 226 en 231 punten) in de klasse Z1 dressuur in Scherpenzeel. Winningmood en Diederik van Silfhout zijn hiermee geselecteerd voor de Gelderse Kampioenschappen.

Juni 2009: 
Winningmood wint twee Z1 dressuurrubrieken met Diederik van Silfhout

Tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen in Terschuur is Winningmood twee maal eerste geworden in de klasse Z1 dressuur. Winningmood kreeg voor beide proeven ruim 70%.

Februari 2008: 
Winningmood op 4e plaats klasse L-dressuur in eindstand KWPN Mitsubishi Hengstencompetitie 2007-2008 (onder Emmelie Scholtens)

Augustus 2007: 
Winningmood finalist Pavo-cup 4-jarige dressuurpaarden:
 onder Emmelie een 8e plaats van Nederland! Puur natuurlijke aanleg zoals Winningmood liet zien in Ermelo! 

December 2007: 
Winningmood op 6e plaats met 77 punten tijdens hengstencompetitie te Zuidbroek 
Helaas had Winningmood de pech dat hij door omstandigheden te kort losgereden was en hij met spanning de baan in kwam.

December 2007: 
Winningmood op 6e plaats met 78 punten tijdens hengstencompetitie te Weert

December 2007: 
derde plaats voor Winningmood tijdens hengstencompetitie te Hengelo in de klasse L dressuur
Tijdens de eerste hengstencompetitiewedstrijd is Winningmood (tussen alle sterke concurrentie) op een welverdiende 3e plaats in de klasse L – dressuur geëindigd. Deze stoere imponerende vos liet zich erg goed bewerken en bleef uitstekend bij de les. Winningmood liet zijn goede goede stap zien en werd hiermee beloond met een negen!! Ook de draf en de galop vielen bij de jury in de smaak. Op beide scoorden een 8½. Hij kwam dan ook op een totaal van 86 punten. 

Februari 2007: 
Winningmood laat een visitekaartje achter tijdens HK Den Bosch
Winningmood (v. Prado) werd gepresenteerd onder het zadel door Christa Laarakkers tijdens de KWPN hengstenkeuring te Den Bosch. Het publiek kon meegenieten van het mooie front en de super bewegingen van Winningmood. Wij hebben vertrouwen in dit nieuwe dresuurbloed!

Mei 2006: 
Winningmood: nieuwe aanwinst bij de Pretendenthoeve

Vandaag heeft de hengst Winningmood (Prado x Donnerwind) het eindexamen van de KWPN verrichtingstest te Ermelo succesvol afgerond, dat resulteerde in zijn goedkeuring bij het KWPN. De behaalde cijfers waren alsvolgt: stap 8,5, draf 7,5, galop 7,5, souplesse 7,5, houding en balans 8, rijdbaarheid/ bewerkbaarheid 8, aanleg als dressuurpaard 8, totaal 78,5 punten. Wij zijn erg blij dat we Winningmood vanaf vandaag ter beschikking hebben op ons dekstation.

NAKOMELINGEN WINNINGMOOD

Winningmood heeft inmiddels een groot aantal nakomelingen in de sport. Om er slechts een paar te noemen: Charming Mood (PSG), Charming Utopia )PSG Charming Norel (PSG), Dior (Z2), Discovery (PSG), Edson (ZZ-Zwaar) …

November 2012: 

Winningmood dochter Diara slaagt met glans voor EPTM test Sleen
De 4-jarige Winningmood dochter Diara (m. Zarah/ mv. Oscar) heeft afgelopen week succesvol de EPTM merrie test afgerond. Met een geweldige score van 84 pnt heeft deze merrie een gedeelde eerste plaats behaald!
Citaat KWPN:
Winningmood-dochter Diara (uit Zarah elite EPTM-dres sport-dres van Oscar, f/g G.W. van Norel uit Wapenveld) is er hier één van. De merrie werd ster met 80 punten voor exterieur. “Een heel correcte, opwaarts gebouwde merrie met een aansprekend front en drie heel goede basisgangen. Ze kreeg een 9 voor haar voorbeeldige stap, die ruim is en waarbij ze veel lichaamsgebruik laat zien. De draf en galop vallen op door de goede balans en de opwaartse beweging en de goede houding. Daarbij kreeg ze ook een 9 voor de rijdbaarheid, het is een ongecompliceerd paard waar veel ruiters zo op weg kunnen rijden”, vertelt Dirksen. Diara’s moeder is de merrie Zarah, zij wordt uitgebracht door Lotje Schoots in de Lichte Tour dressuur.

November 2011: 
IBOP te Wezep: Cerona Ceroon (Winningmood x Apollonios xx) is geslaagd met 75,5 punt (fok./eig. Fam. Tekkelenburg, amazone Alice Naber-Lozeman). 
De merrie Droomfee (Winningmood x Pretendent, eig. Fam. Van Gilst, voorgesteld door Edwin Agterhuis) is geslaagd met 77,5 punt.

Februari 2010: 
Tijdens de KWPN hengstenkeuring is een zoon van Winningmood aangewezen voor de verrichtingstest. Deze zoon is op de HK te Den Bosch reserve kampioen van Nederland geworden (net achter onze hengst Cover Story).