Noble Prince Norel

Fantastische zoon van Painted Black uit de moederlijn van Olympiadepaard Pop-Art

Noble Prince Norel
Stamboom: Painted Black x Uphill x Darlington x Cabochon
Fokker: E. Fikse – Oene

Stokmaat: 1.74m
Kleur: donkerbruin
Goedgekeurd: KWPN
Geboortedatum: 2018
WFFS-free

Verrichting:
Noble Prince Norel is een sympathieke en betrouwbare hengst met veel looplust. Hij heeft een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zeer goed van ruimte en goed van lichaamsgebruik. In draf heeft de hengst zeer veel ruimte, een goede houding en veel lichaamsgebruik. De galop heeft een goede tot zeer goede beentechniek, sprong en afdruk. Hij beschikt in de galop over een goed schakelvermogen. Noble Prince Norel heeft een zeer aansprekend silhouette en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Noble Prince Norel veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Verrichtingscijfers:
Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 83,50

Stalgedrag:
Het KWPN omschrijft het stalgedrag van Noble Prince Norel als een ‘eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal’.

Afstamming:
Noble Prince Norel is een zoon van de internationale Grand Prix-hengst Painted Black (v. Gribaldi) die zeer succesvol heeft gepresteerd en deel nam aan de Olympische Spelen in Londen.

De moeder van Noble Prince Norel is de elite, IBOP-(dr), PROK-merrie Femme Fatale Prinses (v. Uphill). Uit deze merrielijn komt het internationale Grand-Prix paard Pop-Art (v. Amsterdam), die succesvol heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in Hong Kong. Ook bracht de merrielijn het Lichte Tour-paard Wedgwood Prins (v. Oscar) en een Z2-dressuurpaard. Ook komen uit deze merrielijn twee Elite Preferente NMK-merries van Uphill.