Mr. Magnum

Mr. Magnum BTH een talentvolle tophengst met een gouden karakter
Fokker: A.D. ter Haar – Rijssen
Eigenaar: stal Hexagon / P.J. Boogaard – Grijpskerke

Resultaten 2020
Mr. Magnum BTH heeft zijn eerste wedstrijd gelopen tijdens de Duvals Zeeland Dressage Cup en een fantastische proef neergezet die beloond werd met maar liefst 83,8 punten. Stap 8,4 – Draf 8,4 – Galop 8,3 – Harmonie 8,4 – Algemene indruk 8,4.


Mr. Magnum BTH
Stamboom: Expression x Valdez x Johnson
Goedgekeurd bij: AES
Kleur: Bruin
Geboortedatum: 28-3-2017
Stokmaat: 1.69
WFFS-free


Vaderlijn
De vaderlijn van Mr. Magnum BTH staat garant voor uitstekende dressuurgenen. Zelf heeft de hengst een dressuurindex van 143 en met hengsten in de pedigree die internationaal hun sporen verdiend hebben in de dressuursport, is de verwachtingswaarde van deze imposante hengst zeer hoog.
• Vader Expression is Internationaal Grand Prix hengst
• MV Vivaldi is succesvolle Lichte tourhengst en top-vererver
• MMV Vincent is Grand Prix hengst


Moederlijn (Bryolieta stam, merrielijn 48, fokfamilie 147)
Moeder Grialita O (elite, IBOP) is een fraaie merrie van Valdez met zeer veel ras en een mooi front. Ze werd met 80 punten voor exterieur en 80 punten voor bewegen kampioen van de keuring in Gelderland. Grialita O liet in beweging een goede techniek zien, met veel souplesse en buiging in de gewrichten. Daarbij had ze in stap, draf en galop steeds een mooie zelfhouding. Grialita O komt uit de Bryolieta stam waaruit veel goede sportpaarden (zoals Great Lady TC onder Jeanine Nieuwenhuis en Astrid Sollenburg onder Floor Dröge) en diverse goedgekeurde dekhengsten komen.


Karakter
Mr. Magnum BTH is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. Als dressuurpaard heeft Mr. Magnum BTH veel tot zeer veel aanleg en zijn amazone Annemijn Boogaard prijst hem om zijn super karakter en plezier in het werk.
Ook wat betreft gezondheid valt Mr. Magnum BTH positief op. Het goede fundament combineert deze imponerende hengst met een D-OC score van maar liefst 106 met een betrouwbaarheidspercentage van 45%.

Op stal en in de omgang is Mr. Magnum BTH “het zonnetje in huis”