IL Divo

Stokmaat: 1.73m
Kleur: donkerbruin

IL DIVO
Stamboom: Winningmood x Oscar

Verrichting:
IL Divo is een eerlijke, betrouwbare en evenwichtige hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim voldoende schreidend en goed tot zeer goed van ruimte. De draf is actief en heeft een goede afdruk en ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat ruim voldoende tot goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop met veel ruimte en gedragenheid. Il Divo beweegt met een goede houding, -balans en -souplesse. Als dressuurpaard heeft Il Divo veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag en veterinair rapport:
Het KWPN omschrijft het stalgedrag van Il Divo als een ‘eerlijke, betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal’. Het veterinair rapport meldt geen bijzonderheden.

Moederlijn:
Met de goedkeuring van Il Divo is er een buitenkans ontstaan voor de betere dressuurpaardenfokkers. Hij combineert prestatievererver Winningmood met één van de beste Nederlandse dressuurpaardenstammen: de Lady Réveil stam. De Pretendenthoeve dankt haar naam aan deze stam, de hengst Pretendent gaat er direct op terug. Il Divo’s moeder Aronia is een dochter van Oscar, een hengst die we graag zien in de pedigree omdat hij atletisch vermogen en bovenal een topkarakter meegaf aan zijn nafok. Aronia is een dochter van de legendarische fokmerrie Cironia keur pref prest (v. Saros xx), die zelf vijf nazaten bracht die Z-dressuur of hoger presteerde en daarnaast grootmoeder is van het internationale dressuurpaard Aston Martin NL (v. Uphill, Christa Larmoyeur), het ZZ-Z dressuurpaard Bugatti Veyron (v. Uphill) en hele rij goed presterende en fijn te rijden dressuurpaarden.