Gotcha-Utopia

Voor video klik hier

GOTCHA UTOPIA
Stamboom: Ziesto x Uphill

Kleur: Bruin
Stokmaat: 1,66 m. 

Rapport KWPN verrichtingsonderzoek 2014: 
Gotcha-Utopia heeft voor alle onderdelen een 8 behaald tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek.

Exterieur:
Gotcha-Utopia is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die meer in het rechthoeksmodel zou moeten staan. Het hoofd is aansprekend met een groot oog. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-hals verbinding. De hals is goed van lengte,
vorm en bespiering. De schoft is goed van lengte en ruim voldoende van ontwikkeling. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en goed aangesloten. De croupe is licht hellend en goed van lengte en bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van terzijde gezien licht onderstandig en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil. De koten zijn goed van lengte en week. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De hoeven zijn iets breed met lage verzenen.

Afstamming:
Gotcha-Utopia is de eerste goedgekeurde zoon van Ziësto, die zelf succesvol is in de Lichte Tour dressuur met Hans Peter Minderhout. Zijn moeder is de elite merrie Allure Utopia, een dochter van Uphill uit de ster sport (dr) merrie Royalty-Utopia (v.Darlington) die zelf Z2 dressuur is en in combinatie met Oscar twee Z2 dressuurpaarden bracht. Overgrootmoeder is de keurmerrie Kroniek-Utopia, een dochter van Cabochon uit de keur preferente prestatiemerrie Dolanda, een dochter van Obrecht (v.Lucky Boy xx). Kroniek-Utopia is ook moeder van het ZZZ dressuurpaard Valiant (v.Parcival). De moederlijn vervolgt met Olande, een ster preferente merrie van Enfant  de Normandie, Jolande-Utopia, een stermerrie van Duc de Normandie en Symphonie een preferente dochter van L’Invasion.

Onderzoekrapport:
Gotcha-Utopia is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft een goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte en gedragenheid. De galop is goed in balans en ruim
voldoende van ruimte. Als dressuurpaard heeft Gotcha-Utopia veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

——————————————————————————————————————————-
Moeder’s vader Uphill is succesvol Grand-Prix dressuur met Diederik van Silfhout. Moeder’s grootvader Oscar is succesvol uitgebracht in de Lichte Tour dressuur door Diederik van Silfhout. Oscar heeft zijn extra dressuurgenen zeker nagelaten bij zijn kinderen (enkele bekende dressuurpaarden zijn: Cover Story, Anne Beth, Vironia, Brokaat, Why Not, Vittorio, Olympic).

Gotcha-Utopia heeft van zowel moederskant, als van vaderskant, veel sport (dressuur) in zijn genen!