Fineline

Fine Line (Floriscount x San Amour x Fürst Heinrich)
Fokker Gestüt Elstertal, Inh. Steffen Jahn, Berga-Elster

Stokmaat 1.68 /goedgekeurd Oldenburg, Westf, DSP
Hengst, bruin, geboren 2018


Een prachtige blikvanger: de Westfaalse premiehengst Fineline.
“Een hengst die al wist te overtuigen op het straatje en aan de hand”. Uitstekend longeerwerk, gesloten galop, met veel natuurlijk evenwicht en zeer goed achterbeen gebruik” aldus de Westfaals interim-fokkerijmanager Thomas Münch, die in zijn commentaar het enthousiasme van de keuringscommissie samenvat.

Ook de afstamming van de Fineline is fascinerend: de moeder Pinacoco GE is de volle zus van de premiehengst Santo Domingo en de goedgekeurde Santo Domingo II en gaat terug op de beroemde Neustädter-moederlijn van Poetin.

Fineline begon zijn carrière in 2018 op de DSP elite veulenveiling in Nördlingen, waar hij werd verkocht als duurste hengstveulen.

AFSTAMMING

Zijn vader Floriscount OLD was reserve kampioen in de Burg-Bokaal en succesvol Grand Prix. Er zijn ongeveer 20 goedgekeurde zonen, 120 geprimeerde dochters en 25 nakomelingen met successen op Subtop niveau.

De overgrootmoeder St.Pr.St. Power Girl bracht ook de merrie St.Pr.St. Pearl GE (v.Sandro Hit). Pearl GE is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst First Kiss GE (v.Fürstenball). Power Girls volle zus, St.Pr.St. Philadelphia, is de grootmoeder van Dorothee Schneider’s internationale Grand Prix-winnaar DSP Pathétique (v. Quaterback) en de goedgekeurde hengst Freeman GE (v. Fürstenball).

De gekeurde Jumping-WEG en -EM deelnemer Moosbachhofs Goldwing (v. Goldfever I) is tevens nauw verwant.