Charmingmood

Kleur: Bruin
Stokmaat: 1,67m
GGK bij: KWPN

CHARMINGMOOD
Afstamming: Winningmood x Contango

In mei 2010 is Charmingmood (v. Winningmood) goedgekeurd door het KWPN. Charmingmood is gefokt door J. Laarakkers,
C. Larmoyeur en Fam. Van Norel en is in eigendom van de heer Zekveld. Charmingmood is via diepvriessperma beschikbaar op ons station.

Vaderlijn
Charmingmood is een zoon uit de eerste jaargang van Winningmood. Winningmood is in 2010 succesvol uitgebracht in het ZZ-Licht dressuur door Diederik van Silfhout. De vader van Winningmood is de bruine hengst Prado (v. Polytraum). Prado was Westfaals reserve kampioenshengst tijdens de Duitse eindkeuring in 2001. Prado heeft de 30-dagen-test indrukwekkend gewonnen om ook in de 70-dagen-test aan de hoge verwachtingen te voldoen (springen 120,65, dressuur 120,02; totaal 123,62 punten). Prado is afkomstig van een absolute topmerrie (Landfee) die op de merriekeuren een blijvende indruk heeft achtergelaten en het Rijnland als Staatspremiemerrie op de Bundesstutenschau met succes heeft vertegenwoordigd. Prado is een uiterst interessante combinatie van de tophengsten Polydor, Frühlingstraum II en Lancer II, een stam met veel prestatieaanleg.

Moederlijn
Moeder Nedorette W is een keur sport (dr) merrie van de preferente hengst Contango. Zelf werd Nedorette met hoge cijfers ingeschreven in het stamboek, deed een goede test en is Z2 dressuur. Groetmoeder Goedele is een ster preferente dochter van de Engelse volbloed Belfalas xx. Haar volle broer Jamzes is ZZ-Licht en haar halfbroer Accord van Accoord II is Zware Tour dressuur. De moederlijn vervolgt met de keur preferente merrie Conamore (v. B.Raimond), de keru preferente prestatiemerrie Univer II (v. Nimmerdor), de keur preferente merrie Hella (v. Amor) en de preferente kernmerrie Univer (v. Kavalier).

Charmingmood in de sport
Sinds het voorjaar van 2014 staat Charmingmood bij Kirsten Brouwer in training. Kort nadat Charmingmood en Kirsten een combinatie vormden werden zij Utrechts kampioen in de klasse Z2-dressuur. In 2015 werd Charmingmood onder Kirsten Brouwer vierde op het KNHS indoor ZZ-Z dressuur.

Afstammelingenkeuring
Charmingmood liet op de afstammelingenkeuring in 2011 een knappe groep goed ontwikkelde veulens zien met drie goede basisgangen.

Samenvattend onderzoeksrapport
Charmingmood is een eerlijke en betrouwbare hengst en is makkelijk in de omgang en rustig op stal. Charmingmood heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. Deze eerlijke en betrouwbare hengst heeft een goede instelling met drie goede gangen. Charmingmood heeft ruim voldoende zelfhouding en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Cijfers verrichtingsonderzoek Mei 2010:

Stap Draf Galop Souplesse Houding & balans Rijdbaarheid & bewerkbaarheid Aanleg als dressurpaard
8,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5