Blue Horse Livius

Blue Horse Livius (Gotcha-Utopia x Jazz x Flemmingh)

Stokmaat 1.69 / goedgekeurd Deens Warmbloed 2019

Hengst, bruin, geboren 2016

Fokker: H.G.J. Meijer, Markelo

Blue Horse Livius (voorheen Leopard M) is een moderne hengst met drie zeer goede gangen, waarbij hij met veel expressie door de baan gaat.

Vaderlijn

Zijn vader Gotcha-Utopia (v. Ziësto) werd goedgekeurd bij KWPN in 2014. Datzelfde jaar slaagde hij voor zijn prestatietest met 80 punten. Als 4-jarige werd hij zevende in de Pavo Cup-finale. Zijn grootvader Ziësto was eveneens succesvol met Hans-Peter Minderhoud en schreef meerdere Grand Prix wedstrijden op zijn naam.

Zijn bloedlijn is erg interessant, zijn afstamming gaat namelijk via Gotcha-Utopia en Ziësto terug naar Lancet en Wenzel I. Lancet nam deel aan twee Olympische Spelen. In 2004 werd hij in Athene individueel elfde met Imke Schellekens-Bartels, terwijl hij tijdens de Olympische Spelen in 2008 in Hong Kong een zevende plaats wist te bemachtigen met de Britse Emma Hindle.

Moederlijn

De moeder Winoa stamt af van de stempel-hengsten Jazz x Flemmingh, en is een prachtige verschijning. Ze werd aan de hand kampioen van de provincie Gelderland en belandde ook op de NMK in de top. Ze rondde haar merrietest af met een totaal van 90,5 punten, wat maar heel weinig merries is gelukt in de afgelopen 20 jaar. Ook werd ze nationaal op Z-niveau uitgebracht onder Bart Veeze.

De cijferlijst van de merrietest:
Stap: 8,5
Draf: 9,5
Galop: 9,0
Zelfhouding / balans: 9,5
Rijvaardigheid / potentie: 9,0
Aanleg als dressuurpaard: 9,0
Totale score: 90,5 punten

Deze moederlijn heeft meerdere goedgekeurde hengsten voortgebracht, waaronder Bacio, Hassan, Also en IDS. Verder zijn er meerdere sportpaarden uit de moederlijn te naar voren gekomen in zowel de dressuur- als de springsport.