Bellany

Bellany (Bon Coeur x de Niro x Langata Son)

Stokmaat 1.70 m / Goedgekeurd bij Oldbg, Westf, DSP

Hengst, vos, geboren 2017

“We zagen een jonge hengst met een majestueuze uitstraling en prachtig bewegingspotentieel in alle drie de basisgangen“ volgens enthousiast fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghoff over de Oldenburger Kampioenshengst Bellany.

De stamboom van de zeer elegante voskleurige hengst, die vol vertrouwen vanaf het begin tot het einde de leiding nam, spreekt ook voor zich.

Bellany komt uit dezelfde moederlijn als René Tebbels Ramiro’s Son I en Sören von Rönnes Ramiro’s Son II en Delta’s Bubka en brengt zo gewaardeerde sportgenen mee.

Zijn vader Bon Coeur was een Hannoveraans premie hengst, winnaar van de verrichtingstest, tweemaal Reserve Bundeschampion in Warendorf en Hannoveraans Rijpaard Kampioen. Hij vervolgde in Zweden zijn loopbaan in de dressuursport. Uit zijn eerste jaargang werden meer den tien zonen aangewezen waaronder de premiehengst en reservekampioen Bon Courage.

In de verdere generaties vinden we de legendes De Niro, Langata Son, Pik Bube I, Moltke I en Farnese.

De grootmoeder St.Pr.St. Langatia is een halfzus van Christine Stückelbergers  Ramiro’s Bube (Grand-Prix dressuur) en de goedgekeurde hengst Ramiro’s Boy.

Uit de Holsteinerlijn 5421 komen tevens de goedgekeurde hengsten Don Crusador, Hohenstaufen en Quantensprung.