Oscar (2013)

Wolfgang x Nabuur
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1,76m

Oscar is in 1999 goedgekeurd door het KWPN. Deze KWPN hengst heeft veel maat, formaat en drie zeer goede gangen. Daarnaast beschikt Oscar over een zeer werkwillig karaker dat hij ook vererft. Oscar is in 2013 overleden. Gelukkig is Oscar bij veel mensen nog lang niet vergeten (mede dankzij zijn fijne karakter & de eerlijke en werkwillige karakters van zijn kinderen)!

AFSTAMMELINGENKEURING OSCAR

September 2001: 
Prima afstammelingenrapport Oscar
De veulens van Oscar lieten zich, ondanks het sombere weer, goed zien. Het publiek sprak lovende woorden over de nakomelingen van Oscar. Van de jury kreeg Oscar ook een prima rapport mee.Het samenvattende rapport van de KWPN jury: Oscar toonde een uniforme collectie, goed ontwikkelde, goed bespierde, rijtypische veulens, die goed in het rechthoeksmodel staan. De bewegingsvorm en de houding is goed.

SPORTRESULTATEN OSCAR 

Februari 2009: Oscar scoort in Lichte Tour dressuur rubriek te Assen
Gezien het dekseizoen werd Oscar een tijd niet gereden, maar sinds enkele maanden staat hij bij Stal van Silfhout in training. Vandaag was het de eerste keer dat Diederik met Oscar in de Lichte Tour is gestart. Diederik was super tevreden over de werkwillige Oscar en behaalde een aansprekende score van 63,42% (een mooie 7e plaats in deze goed bezette rubriek).

November 2005: Succesvol ZZ-Licht debuut Oscar. 
In Zuidwolde reed Emmelie Scholtens de KWPN-hengst Oscar naar winst. In zijn ZZ-Licht debuut wist Oscar twee keer winnend uit de bus te komen. Onder leiding van Christa Laarakkers reed de succesvolle stalamazone Emmelie Scholtens de Wolfgang-hengst Oscar twee keer naar winnende scores, te weten 64,53% en 66,94%.
Januari 2002: Het was op de hengstencompetitie in Goes een spannende strijd om de Divoza bokaal. De hengsten in de klasse L stonden dan ook in de punten niet ver van elkaar geplaatst. Oscar heeft in de einduitslag om de Divoza bokaal een mooie tweede plaats behaald.
December 2001: Tijdens de hengstencompetitie in Zuidbroek heeft Oscar (onder Edward Gal) een succesvolle tweede plaats behaald met 77 punten.
December 2001: Hengstencompetie Hengelo, helaas was de aanloop periode voor de hengst Oscar (Wolfgang x Nabuur) niet optimaal vanwege een blessure. Oscar was vandaag net weer anderhalve week in training bij zijn ruiter Edward Gal, maar gelukkig is er weer een positieve opstap. Oscar eindigde op een mooie derde plaats met 76,5 punten in de klasse L dressuur.

RESULTATEN NAKOMELINGEN OSCAR

Februari 2012: Oscar nakomelingen succesvol op de Groningse Kampioenschappen
Dit weekend waren de KNHS regiokampioenschappen van Groningen in Vlagtwedde.
De Oscar nakomelingen hebben hier hun visitekaartje achtergelaten in de verschillende rubrieken!
Resultaten: 
M1 dressuur:
Kampioen: Callista Leeuwerke met Santo’s Bon Vivant (v. Oscar)
4e plaats: Maaike Slootweg met Ayrton NL (v. Oscar)
8e plaats: Esther Coenraadts met Santo’s Burberry (v. Oscar)
Z2 dressuur:
Reservekampioen: Callista Leeuwerke met Santo’s Alecto (v. Oscar)
ZZ-L dressuur:
Kampioen: Vai Bruntink met Annebeth (v. Oscar)

Juni 2011: KWPN CK Gelderland Reserve Kampioen Cazelma
Reserve Kampioen bij de 4- t/m 7 jarige dressuurmerries werd de merrie Cazelma (Oscar x Apollonios xx). Als derde werd de merrie Charmant-Utopia (v. Oscar; fokk/eig. E. Fikse, Oene) opgesteld. Oscar was de topaanvoerder in deze rubriek, maarliefst zes nakomelingen van Oscar werden voorlopig Keur verklaard. 

Augustus 2010: Oscar dochter Anne Beth beste draf van de wereld tijdens WK Verden
Tijdens het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden in 2010 werd de Oscar dochter Anne Beth bij de 5-jarige dressuurpaarden op de eerste beoordelingsdag door de jury beloond met de hoogste punten voor de draf (een 9,3). 
Verden was dit jaar een bijzonder evenement voor ons. Drie zelfgefokte paarden van de Pretendenthoeve werden namens Nederland afgevaardigd richting het Wereld-kampioenschap jonge dressuurpaarden te Verden. 
Bij de 5-jarigen:
– Anne Beth (Oscar x Corleone, eig. Fam. Van Norel) met Vai Bruntink, deze combinatie werd 14e van de wereld
– Aston Martin NL (Uphill x Cabochon, eig. Fam. Van Norel & Stal Laarakkers) met Christa Laarakkers, deze combinatie behaalde een 5e plaats in de halve finale.
Bij de 6 jarigen:
– Zarah (Oscar x Montecristo, eig. Fam. Van Norel) met Lotje Schoots, 5e plaats tijdens de halve finale.

Juni 2010: Jongste deelnemende paard (Oscar dochter Zarah) eindigt als vijfde op NK ZZ-L dresssuur
De zesjarige merrie Zarah (Oscar x Montecristo, fok/eig. Fam. Van Norel) onder Lotje Schoots zijn dit weekend tijdens het Nederlands Kampioenschap (in de Steeg) ZZ-Licht dressuur op de vijfde plaats geeindigd. De finale proef op zondag (met 71%) was zelfs goed voor de derde plaats. Aangezien de punten van de voorgaande dag meetelden kwamen ze uiteindelijk op de vijfde plaats in het algemeen klassement terecht. Een super resultaat voor dit mooie duo, proficiat! 

April 2010: Zarah (Oscar x Montecristo) wint ZZ-Licht selectie rubriek
Vandaag werd de eerste selectiewedstrijd ZZ-Licht dressuur in Almelo verreden. De overwinning van de selectierubriek ging naar de Oscar dochter, Zarah (met Lotje Schoots). Deze combinatie behaalde drie winstpunten in de selectieproef (71,56%). In de andere rubriek behaalde Zarah en een 5e plaats met 64,68%.
Op 5 april 2010 debuteerde de pas zesjarige Oscar dochter, Zarah (onder Lotje Schoots) met vier winstpunten in het ZZ-Licht dressuur (een eerste en tweede plaats) in Ermelo.

December 2009: Twee Oscar zonen aangewezen voor 2e bezichtiging KWPN HK te Den Bosch
Afstamming hengsten: Oscar x Corleone (volle broer van Anne Beth & Brokaat) en Oscar x Flemming.

Augustus 2009: Oscar topaanvoerder in kampioensgroep Nationale Merriekeuring driejarige dressuurmerries 
Vandaag had Oscar twee dochters bij de top-7 van de KWPN NMK in Ermelo. De volle zus van Uphill (Ballerina Ceroon, in eigendom van Emmelie Scholtens, Jack en Christa Laarakkers en G.W. van Norel) werd als 5e opgesteld in de kopgroep. De andere Oscar dochter, Betrina van Fam. Cats, werd als 7e geplaatst. Ook dit jaar laat Oscar wederom van zich horen op Nationaal top niveau! 

Juli 2009: Oscar dochter Betrina kampioen CK Friesland 
De mooie 3-jarige dressuurmerrie Betrina (Oscar x Vincent) van de Fam. Cats uit Fochteloo is Kampioen van Friesland geworden tijdens de CK in Wargae. Betrina is hiermee de derde 3-jarige dochter van Oscar die dit jaar is uitgenodigd voor de KWPN NMK te Ermelo. 

Juli 2009: Olympic (Oscar x Rossini) Lichte Tour dressuur geklasseerd in Lisserbroek
Lotje Schoots is vandaag voor het eerst Lichte Tour dressuur gestart met de Oscar nakomeling Olympic. Deze combinatie behaalde het mooie resultaat van 61%. Olympic is inmiddels verkocht aan een fanatieke jeugdige Hollandse dressuurruiter. Wij wensen deze nieuwe combinatie veel succes toe!

Juli 2009: Anne (v. Oscar) kampioen 4- t/m 7 jarige KWPN dressuurmerries provincie Flevoland
Tijdens de CK Dronten is de Prok-merrie Anne (Oscar x Roxanne/ mv. Darlington) fokker G.W. van Norel/
eigenaar mevrouw De Jong, kampioen geworden van de 4- t/m 7 jarige dressuurmerries en is daarmee
voorlopig Keur verklaard.

Juli 2009: Twee 3-jarige Oscar merries bij de top-3 KWPN dressuurmerries CK Groningen
Algeheel dag- en rubriekskampioen van Groningen is de Oscar dochter Bonboni (mv. Vincent) van fok/eig. C. en J. Laarakkers geworden. Op de 3e plaats kwam eveneens een dochter van Oscar, namelijk Ballerina Ceroon (de volle zus van Uphill). Ballerina Ceroon is in eigendom van E. Scholtens, C. en J. Laarakkers en G.W. van Norel. Beide Oscar dochters zijn uitgenodigd voor de KWPN NMK te Ermelo.

Juli 2009: Hoogste punten van de dag tijdens KWPN SK Boijl voor Oscar dochter Betrina
Vandaag zijn we met Betrina (v. Oscar) van de Fam. Cats uit Fochteloo naar de stamboekkeuring te Boijl geweest. De 3-jarige merrie Betrina behaalde hier de hoogste punten van de dag, de punten waren alsvolgt: ex 80/ bew 80/ stap 75/ draf 80/ galop 80/ h 80.

Juni 2009: Ballerina Ceroon behaalt hoogste dagscore 85,5 pnt tijdens de IBOP Wergae
De volle zus van Uphill, Ballerina Ceroon liet zich onder het zadel uitstekend zien en haalde de hoogste dagscore van 85,5 punt. Aan de hand haalde zij 80 op haar exterieur en 85 op beweging. Ballerina Ceroon is in eigendom van Jack en Christa Laarakkers, Emmelie Scholtens en Fam. Van Norel. Deze IBOP dag behaalde ook Bonbini (v. Oscar, eig. Stal Laarakkers) haar IBOP. Deze merrie pakte alles zeer goed aan en behaalde 76 punten. Daarna kwam zij aan de hand voor de stamboekopname en het eventuele sterpredikaat. De jury was zeer ingenomen met de bouw van de merrie en gaf haar daarvoor 85 punten, voor de beweging kreeg ze 80 punten.

Juli 2009: Hoogste punten KWPN SK Wezep voor Oscar dochter Bernida Xagovia
De hoogste punten tijdens SK Wezep waren voor de 3-jarige Oscar dochter Bernida Xagovia, ze kreeg 80 punten voor zowel exterieur als bewegen en 85 voor de houding. Bernida Xagovia (v.Oscar) komt uit elitemerrie Igovia (v.El Corona). Bernida Xagovia is gefokt door en in eigendom van dhr Kleerekooper uit Hoenderloo. Een goed ontwikkelde bruine met veel ras en uitstraling en een heel aansprekende voorhand. Het internationale dressuurpaard Orly’s Way (v.Chronos) is een halfbroer van Bernida Xagovia. De 3-jarige merrie Ballerina Prinses (v. Uphill) scoorde 75 punten voor exterieur en beweging en 80 punten voor haar draf. De vos van fokker/eig. E. Fikse uit Oene komt uit keurmerrie Jodyprinses (v.Cabochon) en is via haar moeder een halfzus van het Olympiade-paard Pop Art (v.Amsterdam), waar Ashley Holzer furore mee maakt. Pop Art staat momenteel op de zevende plaats op de WBFSH-ranking.

Juli 2009: Zarah (Oscar x Montecristo) geselecteerd bij 5-jarige dressuurpaarden
Lotje Schoots heeft de 5-jarige Oscar dochter Zarah gepresenteerd tijdens de Pavo Cup te Middenbeemster. De mooie vosmerrie (eig. G.W. van Norel) liet zich prima zien. Zarah en Lotje zijn hier 4e geworden en zijn geselecteerd voor de volgende ronde in Ermelo.

Juli 2009: 
Anne Beth (v. Oscar) wint Pavo Cup rubriek in Luttenberg
De Oscar dochter Anne Beth (eig. Fam. Van Norel), die werd voorgesteld door Emmelie Scholtens, heeft vandaag in Luttenberg de Pavo Cup rubriek 4-jarige dressuurpaarden gewonnen met 78 punten. Met dit resultaat hebben ze een uitnodiging ontvangen voor de KWPN Paardendagen te Ermelo.

Juli 2009:
Tweede plaats voor 3-jarige Oscar dochter tijdens KWPN CK Zeeland
Tijdens de Centrale keuring Zeeland is de merrie Belinde (v. Oscar – eig. M Jacobsen te Middelburg) tweede geworden bij de 3-jarige merries. Bij de hengstveulens dressuurgericht stond het veulen Esplendor (v. Uphill – fok/eig. J C. Warbout-Nijssen uit Wemeldinge) op de tweede plaats in de groep en mocht net niet door naar de kopgroep.

Juli -2009: Hoogste punten van de dag tijdens KWPN SK Boijl voor Oscar dochter Betrina
Vandaag zijn we met Betrina (v. Oscar) van de Fam. Cats uit Fochteloo naar de stamboekkeuring te Boijl geweest. De 3-jarige merrie Betrina behaalde hier de hoogste punten van de dag, de punten waren alsvolgt: ex 80/ bew 80/ stap 75/ draf 80/ galop 80/ h 80.

Juli 2009: Oscar nakomeling gesignaleerd in Eventingsport
Wij hebben interessant nieuws gesignaleerd van een Oscar nakomeling (uit een Vincent moeder)…
Dit is zeker het vermelden waard op deze site: De Oscar nakomeling Umberto DB loopt succesvol in de eventingsport. Al wordt Oscar bij ons ingezet in de dressuurfokkerij, hier het bewijs dat Oscar in staat is om een veelzijdig inzetbaar paard neer te zetten.

Krantenartikel

Artikel: 25/06/2009
Merel Bloms eventingpaard loopt CIC3* na zware blessure
Eventingamazone Merel Blom debuteerde twee weken geleden met haar achtjarige ruin Umberto DB (v. Oscar) in de driesterrenwedstrijd in Luhmuhlen met een foutloze cross. Aan deze prestatie ging een lange weg vooraf. Nog geen twee jaar geleden werd Umberto’s oppervlakkige buigpees van zijn rechterachterbeen volledig doorboord. Het revalidatieproces nam bijna een jaar in beslag. ,,Het was het waard, ik denkdat Umberto een heel goed paard is voor de Nederlandse eventingsport”, aldus Merel Blom.

Merel Blom kreeg Umberto twee jaar geleden op stal. Ze startte en won in Duitsland onmiddellijk een aantal wedstrijden met het talentvolle paard. In aanloop naar het WK jonge paarden nam Blom in 2007 deel aan een wedstrijd in Bieleveld. ,,Het was een stormachtige dag en ik was met meerdere paarden op wedstrijd. Juist toen ik van het ene paard wilde overstappen naar het andere paard vloog een niet verankerde partytent over Umberto heen. In zijn paniekvlucht doorboorde een stift van zijn rechterachterhoef de oppervlakkige buigpees van het linkerachterbeen.” 

Blom bracht Umberto direct naar Nederland om te onderzoeken of het paard te redden was. Paardendierenarts L.J. Hofland gaf het paard met operatief ingrijpen vijftig procent kans op genezing,.Of hij ooit nog ingezet kon worden voor de sport was onduidelijk. ,,Dit paard heeft zoveel talent. Ik heb daarom direct gezegd: ‘We proberen het, maar als het een lijdensweg wordt, stoppen we ermee’.” De operatie verliep succesvol, waarna een lange herstelperiode met onder meer maandenlang zwemmen volgde. ,,Na twee maanden leek het mis te gaan, na het vervangen van het gips viel Umberto omver bij het opstaan. Ik dacht dat alles was gescheurd.” Gelukkig viel de schade mee en kon het intensieve revalidatieproces bij dierenarts Hofman worden voortgezet. ,,Na negen maanden is er voor het eerst weer iemand opgestapt en die reed er zo mee weg.” 

Haar eerste wedstrijd reed Blom toevallig weer in Bieleveld, waar het een jaar eerder misging. Dit keer bleef ze ver uit de buurt van de partytenten. In oktober vorig jaar startte ze de toen zevenjarige Umberto op het WK jonge paarden in Verden. Twee weken geleden liep hij zonder problemen zijn eerste driesterrenwedstrijd. ,,Je merkt niks meer van zijn peesblessure, maar natuurlijk blijft het een aandachtspunt. Zeker in het begin was het spannend of hij de klappen zou kunnen opvangen”, vertelt Blom. Ze verwacht dat Umberto nog veel kan betekenen voor de Nederlandse eventingsport. ,,Ik weet niet of hij snel genoeg is om binnen de tijd de viersterrencross te lopen, maar vermogen heeft hij in elk geval genoeg. Ik denk dat het een goed paard is voor de NK’s, EK’s en eventueel WK’s.” Dit jaar staat het EK in elk geval nog niet op het programma, daar vindt Blom de ruin nog te jong en te groen voor. ,,Ik hoop te starten in Boekelo. Dat zou een geweldige beloning zijn voor iedereen die zo hard heeft gewerkt om Umberto weer op de been te krijgen. Wie weet kan ik volgend jaar naar Kentucky en anders ga ik voor het EK van 2011.”
Bron: Horses.nl


Februari 2009: De volle broer van Anne-beth (Brokaat, Oscar x Corleone) is tijdens de KWPN HK te Den Bosch aangewezen voor de verrichtingstest in Ermelo.

Augustus 2008: IBOP Top-score voor Anne-Beth (v. Oscar)
Vandaag was de IBOP in Tolbert. De driejarige merrie Anne-Beth (Oscar x Corleone) werd op deze IBOP dag gereden door Emmelie Scholtens en behaalde de top-score van 89 punten! De behaalde punten van Anne-Beth: stap 8,5 * draf 9 * galop 9 * souplesse 8,5 * houding en balans 9,5 * rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9* aanleg als dressuurpaard 9.

Augustus 2008: Oscar dochter Anne-Beth (mv. Corleone, eig. Fam. Van Norel) op 7e plaats in de kopgroep bij de driejarige KWPN merries tijdens NMK te Ermelo.

Juni 2008: Hoge cijfers voor goede bewegers tijdens stamboekkeuring Wezep
Oscar leverde vier merries aan die Ster verklaard werden. Ook de Uphill nakomelingen kwamen opvallend voor dag, vier dochters uit de eerste jaargang werden Ster verklaard, ‘alle vier hebben ze zeer veel kwaliteit in de galop’ aldus de jury. De goed ontwikkelde Anne Beth (Oscar x Macbeth keur pref sport dres van Corleone) van G.W. van Norel viel op door haar goede model maar zeker door haar draf, die heel krachtig is, fantastisch naar boven, met heel veel souplesse en een heel mooi voorbeengebruik. Voor de draf kreeg ze dan ook 90 punten wat het bewegingsbovenbalkcijfer op 85 bracht. Voor het exterieur scoorde Anne Beth, die gefokt is uit de bekende Nieta-stam van onder meer Dutch Courage, 80 punten. Agaath (Uphill x Toermalijn elite van Rubinstein I) van f/g. G.W. van Norel bekoorde door haar ras, jeugd en harde fundament. Haar galop is atletisch, krachtig en uitzonderlijk goed gedragen en leverde 90 punten op. Ook stappen doet de vos met een zeer goed lichaamsgebruik en veel ruimte. Haar score voor exterieur van 80 en de 85 voor beweging tonen haar kwaliteit.
Bij de oudere merries was Zomerfee (Oscar x Somerfee keur van Cabochon) de blikvanger, deze merrie maakt zich in beweging enorm groot en gaat door de baan met enorm veel houding, souplesse en een goede beentechniek. Voor de houding kreeg de merrie 90 punten.

Februari 2008: Indoor KNHS Regiokampioenschappen Gelderland 2008 te Lichtenvoorde
Meerte Hekking is met De Groene Os What’s Up (v. Oscar), Gelders Kampioen L1 dressuur geworden.

05-08-08: Vironia op 8e plaats tijdens Wereldkampioenschap te Verden
Tijdens het Wereldkampioenschap in Verden is de merrie Vironia (v. Oscar) onder Christa Laarakkers op de 8e plaats in de finale geeindigd. Ook Uphil was geselecteerd voor het WK te verden. Uphill (v. Oscar) heeft zich onder Emmelie Scholtens zaterdag in de kleine finale erg goed laten zien, maar helaas mocht hij net niet mee naar de grote finale van zondag.

November 2007: Oscar dochter groepswinnaar merrietest Deurne 
Wederom succes voor een Oscar nakomeling! Deze keer is het Zazou (v.Oscar) van dhr. Van Dijk uit Vaassen. Zazou komt uit de merrie Tresor (ster prok sport(dress) v. Cabochon), fokker L. Bosch-van Asselt). Zazou was de hoogstscorende merrie van de laatste merrietest van dit jaar. Deze opvallende vosmerrie (was afgelopen zomer de nummer drie van de Centrale Keuring van Gelderland) toont onder het zadel een prachtig silhouet en is zeer tactmatig in haar bewegingen. Voor houding en balans scoorde ze dan ook een 9 en voor de aanleg staat een 8,5 op haar cijferlijst. Haar totaalscore kwam daarmee op 83.

November 2007 Prima resultaten Oscar nakomelingen tijdens Ibop in Wezep
Tijdens de Ibop in Wezep reed Alexandra van der Peijl haar merrie Zuliana (Oscar x Darlington x Vincent) naar een geslaagd resultaat! Zuliana kreeg een 9 voor de aanleg als dressuurpaard werd gewaardeerd. Zuliana is geslaagd met een totaal van 83 punten. Datzelfde totaal was voor Zonnestraal Utopia (Oscar x Cabochon) van Eimert Fikse en gereden door Edwin Agterhuis. Zonnestraal verdiende negens voor de souplesse en de aanleg.

25-10-2007: Oscar nakomeling winnaar Merrietest groep 3 te Sleen
Zarah (Oscar x Montecristo) heeft de merrietest (groep 3) gewonnen  met de mooie score van 87 punten, de punten waren alsvolgt:  

Stap een 7,5
Draf een 9,0
Galop een 9,5
Souplesse een 8,5
Houding & balans een 8,0
Rijdbaarheid & bewerkbaarheid een 8,5
Aanleg als dressuurpaard een 9,0 
Totaal 87 pnt.

17-08-07: Whistly (v. Oscar) Nederlands Kampioen bij KWPN Keur Elite merries 
Eerder deze week was het de merrie Vironia (v. Oscar) die schitterde in Ermelo (ze was de beste 5-jarige merrie van de Pavo-cup) en nu is het de merrie Whistly (Oscar x Apollonios xx) die Nederlands Kampioen is geworden bij de KWPN Keur Elite merries in Ermelo, proficiat! 

Citaat KWPN nieuws 17-08-07: 
De zeer sterk gebouwde Whistly (Oscar uit Naomie Ceroon ster van Apollonios xx) kwam aan kop bij de keur en elitemerries dressuur. De goed bespierde merrie van fokker Gert Willem van Norel toonde een uitstekend achterbeengebruik en kwam aan kop. Whistly is de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Uphill, die gisteren nog te bewonderen was in het showblok van de paarden die twee weken geleden deelnamen aan het WK jonge dressuurpaarden in Verden.

16-08-07: Twee Oscar Nakomelingen schitteren in finale Pavo cup! 
Vironia (Oscar x Weinberg) was onder Christa Laarakkers de beste merrie bij de 5-jarige dressuurpaarden tijdens de Pavo-cup 2007. 
De merrie Verdine (v.Oscar) van de Fam. Cats is onder Laura Zwart op een mooie 25e plaats in de finale bij de 5-jarige dressuurpaarden gekomen.

05-08-07: Vironia op 8e plaats tijdens Wereldkampioenschap te Verden
Tijdens het Wereldkampioenschap in Verden is de merrie Vironia (v. Oscar) onder Christa Laarakkers op de 8e plaats in de finale geeindigd. Ook Uphil was geselecteerd voor het WK te verden. Uphill (v. Oscar) heeft zich onder Emmelie Scholtens zaterdag in de kleine finale erg goed laten zien, maar helaas mocht hij net niet mee naar de grote finale van zondag. Wij zijn trots op jullie allemaal!! Toppie, dat er twee Oscar nakomelingen bij de top van de wereld horen!

14-07-07: Diverse Groningse kampioenstitels voor Oscar nakomelingen!!
Allemaal kampioenen met als vader Oscar!!! In zowel de B-dressuur, de L1-dressuur en de Z2-dressuur waren de Groningse Kampioenstitels
voor Oscar nakomelingen, gefeliciteerd allemaal!!! 
Resultaten Groningse Kampioenschappen:
Gronings Kampioen B-dressuur: Wadapatja (v. Oscar) onder Cindy Stoker
Gronings Kampioen L1-dressuur: Why Not (v. Oscar) onder Jan Hoekstra
Gronings Kampioen Z2-dressuur: Uphill (v. Oscar) onder Emmelie Scholtens. 

12-07-07: Oscar nakomelingen presteren goed op CK Gelderland te Ermelo 
Vandaag is de volle zus van Uphill, Whistly (Oscar x Apollonios xx), Kampioen geworden bij de 4- t/m 7 Stermerries. Eerder dit jaar heeft deze merrie een succesvolle merrietest afgelegd waardoor ze nu definitief Keur is. Bij de 3-jarige stermerries van Gelderland was de 3e plaats eveneens voor een Oscar nakomeling, Zazou, deze merrie is in eigendom van de heer Van Dijk uit Vaassen.

9-04-2007: Merrietest groep 2 te Sleen
Oscar Dochter Whistly (v. Oscar x Apollonios) is op een mooie 4e plaats geëindigd met de volgende score:  

Stap een 8,0
Draf een 7,5
Galop een 8,0
Souplesse een 8,0
Houding & balans een 8,0
Rijdbaarheid & bewerkbaarheid een 8,0
Aanleg als dressuurpaard een 8,0
Totaal 79 pnt.

Overige resultaten: 

Wordly (v. Oscar x Vincent),  score:

Stap een 7,5,
Draf een 8,0
Galop een 7,0
Souplesse een 7,5
Houding & balans een 8,0
Rijdbaarheid & bewerkbaarheid een 8,0
Aanleg als dressuurpaard een 7,5
Totaal 76 pnt.

Wironia (v. Oscar x Cabochon),  score:
  
Stap een 8,0
Draf een 7,5
Galop een 8,0
Souplesse een 8,0
Houding & balans een 7,5  
Rijdbaarheid & bewerkbaarheid een 8,0
Aanleg als dressuurpaard 8,0
Totaal 78,5 pnt. 

10-02-07: Oscar nakomeling Utrechts Kampioen L2 dressuur
Tijdens de Utrechtse Kampioenschappen is Mireille v.d. Heuvel Kampioen geworden met Victor (Oscar x Cabochon) in de L2 dressuur.

02-02-07: Uphill (v. Oscar) en Emmelie KAMPIOEN hengstencompetitie 2006-2007!!
Na een spannende strijd is Uphill onder Emmelie Scholtens Kampioen geworden in de klasse M dressuur tijdens de Mitsubishi hengstencompetitie 2006-2007! 

Mei 2004: Zoon Uphill goedgekeurd bij het KWPN. Een andere zoon van Oscar (Olympic, mv. Rossini) werd ook aangewezen voor de verrichtingstest te Ermelo en zal deze in het najaar van 2004 afleggen.