Darlington (2006)

Afstamming: Damenstolz x Feuerschein I
Zwart: 1,70m, goedgekeurd bij Rijnland/Westfalen stamboek

Darlington komt uit de bekende stam van de heer De Baey. Deze hengst komt rechtstreeks uit de moederlijn van Rembrandt, die vele jaren succesvol is geweest onder Nicole Uphoff. Ook komen uit deze stam de top-dressurpaarden: Ahlerich (ruiter Reiner Klimke), Amon (amazone Annemarie Sanders) en Rubinstein (amazone Nicole Uphoff).  In 2001 is een zoon van Darlington (mv. Randwijk) aangewezen voor de verrichtingstest in Ermelo.


Maart 2009: Goed nieuws voor eigenaren van Darlington nakomelingen!!!!

Afgelopen week heeft de Pretendenthoeve het mooie bericht ontvangen dat de inmiddels overleden hengst Darlington alsnog door het KWPN wordt gezien als een bewezen vererver.

Aangezien Darlington zelf heeft voldaan aan de cornage- en rontgenologische eisen hadden zijn nakomelingen reeds vrijstelling hiervoor. Vanaf heden kunnen de nakomelingen van Darlington zonder aanvullende voorwaarden worden opgenomen in het stamboek. 

Merries die eerder zijn aangeboden bij het KWPN maar nog niet aan de verrichtingseis hebben voldaan worden nu automatisch opgenomen in het stamboek. Geregistreerden kunnen hiervoor de registratiebewijzen opsturen naar het KWPN kantoor in Harderwijk waar reg. A. gewijzigd zal worden in STB.

 

 

 

 

NAKOMELINGENAugustus 2009: Tweede plaats voor Roxanne (Darlington x Cabochon) en Evelien van Norel in ZZ-Licht dressuur te Emmeloord

Tijdens de subtopdressuurwedstrijd in Emmeloord isde Keur Elite Sport merrie Roxanne (Darlington x Cabochon) onder Evelien van Norel tweede geworden in het ZZ-L met een percentage van 62,63%. In de tweede proef behaalde Roxanne en Evelien een 5e plaats met 61,13%.

Ook de nakomelingen van Roxanne presteren goed:
In juli 2009 is de 4-jarige Oscar dochter van Roxanne(Anne, eig. mevr. De Jong), Kampioen bij 4- t/m 7 jarige KWPN dressuurmerries (aan de hand) in de provincie Flevoland geworden.

De 5-jarige zoon van Roxanne (Zhivago, v. London Derry/ eig. C. Leeuwerke en G.W. van Norel) is onlangs onder C. Leeuwerke derde van de provincie Groningen geworden in de klasse M1 dressuur.

09-02-08: 3e plaats voor Roxanne tijdens Indoor KNHS Regiokampioenschappen Gelderland 2008
Tijdens de KNHS regiokampioenschappen Gelderland in Ermelo heeft Evelien van Norel met Roxanne (v. Darlington) in de klasse Z1-dressuur een 3e plaats behaald.

08-08-07: Darlingtonnakomelingen onverslaanbaar in alle Z-dressuur rubrieken te Nieuwleusen 
We gaan niet alle gewonnen prijzen iedere keer beschrijven want dan kunnen we nog wel even doorgaan! Maar in Nieuwleusen was het toch wel een beetje speciaal! Tijdens het CH Nieuwleusen waren de nakomelingen van Darlington onverslaanbaar in de Z-dressuur klasse! In de Z1-dressuur ging het oranje lint tweemaal naar Evelien van Norel met Roxanne (215 en224 punten), hiermee wisten ze 20 deelnemers achter zich te laten. In de goed gevulde Z2 dressuur rubriek ging de dubbele overwinning naar Gert Wiegand Bruss met Scott (deze combinatie behaalde 235 en 225 punten).

21-07-2005: Darlington leverancier van Kampioenmerries CK Gelderland
De merrie Summer (Darlington x Maestro) (eig. fam. Scholte/ Pretendenthoeve) Kampioen geworden bij de 4 t/m 7 jarige voorlopig Keurmerries tijdens de CK Gelderland 2005. Dit is het derde jaar dat Darlington (met zijn geringe aantal dekkingen) de Kampioen van de 4 t/m 7 jarige voorlopig Keurmeries in Gelderland heeft geleverd, namelijk in het jaar:
– 2002: Roxanne (Darlington x Cabochon) 
– 2004: Tyatira (Darlington x Vincent)
– 2005: Summer (Darlington x Maestro)

28-08-2004: Darlington nakomelingen laten zich zien
Tijdens de Rabobank paardendagen hebben de Darlington nakomelingen zich wederom van hun goede kant laten zien. Tyatira (Darlington x Vincent, kampioen van ck gelderland) is derde van nederland geworden bij de Keur en Elite merries.
Finale Pavo-cup 5-jarige dressuurpaarden (top-25 van Nederland): 
Summer (Darlington x Maestro) onder J. Scholte.
Halve finale Pavo-cup 4-jarige dressuurpaarden: 
Tjaptjoi (Darlington x Pretendent) onder G. Sipsma.

15-7-2004: Darlington dochter eist kampioenschap op tijdens CK Gelderland
Tyatira (v. Darlington x Vincent) is kampioen van haar leeftijdscategorie (4 t/m 7 jarigen) en algeheel kampioen van de dag geworden. 

Juli 2004: Darlington kinderen presteren prima in Pavo-cup
De voorselecties voor de halve finales zijn volop aan de gang en de concurentiestrijd om de Pavo-cup is groot. Twee nakomelingen van Darlington zijn kampioen in de rubriek geworden en zijn geselecteerd voor de halve finale van de Pavo-cup.
CK Ermelo: 1e bij 5-jarige dressuurpaarden – Summer (Darlington x Maestro) onder J. Scholte
CK Tolbert 1e bij 4-jarige dressuurpaarden – Tjaptjoi (Darlington x Pretendent) onder G. Sipsma

09-05-03: Darlington dochter (Tyatira) hoogste punten voor dressuuraanleg tijdens stationsmerrietest Drachten 
Vandaag was de eindbeoordeling van de stationsmerrietest (groep 1) in Drachten. Tyatira (Darlington x Vincent x Bolero) behaalde de hoogste punten (van groep 1) in de dressuurrichting. Deze merrie had een 8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8 voor de galop en een 9 voor de geschiktheid als dressuurpaard.

28-08-2004: Darlington nakomelingen laten zich zien
Tijdens de Rabobank paardendagen hebben de Darlington nakomelingen zich wederom van hun goede kant laten zien. Tyatira (Darlington x Vincent, Kampioen van CK Gelderland) is derde van Nederland geworden bij de Keur en Elite merries.
Finale Pavo-cup 5-jarige dressuurpaarden (top-25 van Nederland): 
Summer (Darlington x Maestro) onder J. Scholte.
Halve finale Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden: 
Tjaptjoi (Darlington x Pretendent) onder G. Sipsma.

Augustus 2004: een dochter van Darlington (Tyatira) werd kampioen van Gelderland bij de 4 t/m 7 jarige stermerries.

Finale 4-jarige dressuurpaarden Pavo Cup 2002:
* 25e plaats – Roxanne (Darlington x Cabochon) onder Danielle de Lange

18-07-02: Darlington-dochter Kampioen CK Gelderland 4- t/m 7 jarige stermerries
Tijdens de CK Gelderland was Roxanne (Darlington x Cabochon) de beste van de 4- t/m 7 jarige merries. Roxanne mocht naar huis met een definitief Keur predikaat.

15-11-01: Succesvolle Darlington kinderen tijdens de merrietest

Twee nakomelingen van Darlington zijn met succes geslaagd voor de EPTM test te drachten. De uitblinker in de dressuurrichting was de merrie Roxanja Ronia (Darlington x Cabochon). Deze merrie werd eerste van de dressuurpaarden. Ze kreeg een 7,5 voor de stap, een 9 voor de draf en een 8,5 voor de galop (totaal 70 punten). De merrie Riana (Darlington x Tolbert) is tweede van de All-rounders geworden met een totaal van 72 punten.

IBOP Exloo 2001:

Een andere nakomeling van Darlington (mv Apollonios xx) heeft met succes de Ibop in Exloo behaald (totaal 70 punten). Deze merrie kreeg een 8 voor de stap, een 7,5 voor de draf en een 8 voor de galop.