Cover Story (2014)

Bruin: 1,74m 
Goedgekeurd bij: KWPN / Deens Warmbloed

Februari 2014: afscheid Cover Story 
Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze tophengst Cover Story. Als gevolg van een nieuwe koliekaanval, is vorige week besloten om Cover Story te euthaniseren. Kennelijk is het ons niet gegeven om te kunnen bewijzen wat wij in Cover Story hebben gezien.
Gelukkig kunnen wij terugkijken op enkele fantastische momenten die wij met Cover Story (en zijn fokkerij tot nu toe) hebben beleefd, zoals het KWPN kampioenschap bij de driejarige dressuurhengsten in Den Bosch in 2010 en de geslaagde afstammelingenkeuring bij ons in Wapenveld.

In mei 2011 is Cover Story goedgekeurd door het KWPN. Cover Story is een hengst met een eerlijk karakter en een goede werkwilligheid. Cover Story heeft onder de verschillende ruiters zijn goede dressuuraanleg getoond.

Afstamming:
Vader Oscar presenteerde een opvallende veulencollectie en uit zijn eerste jaargang werden twee zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zelf komt Oscar, net als zijn halfbroer Kimberley, uit de Rania-stam.

De moeder van Cover Story, Mac Beth, heeft zelf Z dressuur gelopen. Mac Beth bracht in combinatie met Cabochon drie Z dressuurpaarden en de volle zus van Cover Story (Anne Beth) loopt ook Z dressuur. In 2010 had Anne Beth de beste draf van de wereld (met een 9,3 op het WK te Verden). In 2009 was Anne Beth ‘de beste merrie’ tijdens de Pavo Cup finale in Ermelo. 

De grootmoeder van Cover Story is Vanieta, een ster preferente dochter van de Engels volbloed Le Faquin xx. Vanieta is een halfzus van het internationale Grand Prix dressuurpaard Olympic Courage (v. J. Amagun) van Tineke Bartels. Vanieta komt uit Nanieta, een keur preferente dochter van de Trakehnerhengst Marco Polo, uit een keurdochter van Favoriet.

FAMILIE VAN COVER STORY De volle zus van Cover Story, Anne Beth, is bijzonder succesvol in de dressuur. Enkele resultaten in haar cariere: 
> In 2012: Succesvol debuut Anne Beth in de Lichte Tour dressuur.
> Maart 2011: Anne Beth een 3e plaats ( 64,71%) op Ind. KNHS Ned. Kamp. Z1 dressuur met Vai Bruntink.
> Februari 2011: Anne Beth verovert Groningse titel Z1 dressuur en geselecteerd voor NK. In 2011 debuteerde de 6-jarige merrie Anne Beth in de klasse Z1 dressuur met een recordscore van 236 punten! 
> Augustus 2010: Anne Beth beste draf van de wereld (een 9,3) tijdens WK Verden
Tijdens het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden in 2010 werd de Oscar dochter Anne Beth bij de 5-jarige dressuurpaarden op de eerste beoordelingsdag door de jury beloond met de hoogste punten voor de draf (een 9,3). Anne Beth is op dit kampioenschap onder Vai Bruntink 14e van de wereld geworden.
   
> Augustus 2009: Anne Beth, beste merrie finale Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden en 4e in eindklassement (onder Emmelie Scholtens).

> November 2008: IBOP Top-score voor Anne-Beth (IBOP Tolbert) De driejarige merrie Anne-Beth werd op deze IBOP dag gereden door Emmelie Scholtens en behaalde de top-score van 89 punten! Puntenverdeling was als volgt:

Stap een 8,5 
Draf een 9,0 
Galop een 9,0 
Souplesse een 8,5 
Houding en balans een 9,5  
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid een 9,0
Aanleg als dressuurpaard een 9,0.

COVER STORY IN HET NIEUWS

Maart 2013: Cover Story erkend bij Deens Warmbloed

Februari 2013: 
KWPN Hengstencompetitie Den Bosch; Cover Story is echt een speciale vermelding waard! 
Wat een super karakter en doorzettingsvermogen heeft dat paard! Wij zijn blij met de presentatie van Cover Story! Na twee zware koliekoperaties, een lange herstelperiode en een forse trainingsachterstand, liet hij zich super zien tussen zijn leeftijdsgenoten! 

September 2012: Cover Story na lange rustperiode weer onder het zadel bij Diederik van Silfhout. Ondanks zijn enorme trainingsachterstand loopt hij succesvol mee in de hengstencompetitie tussen zijn leeftijdsgenoten in de klasse M dressuur. Echt super zoals hij het aanpakt!

September 2011: Cover Story weer thuis na koliekoperaties
Cover Story heeft lange tijd op de dierenkliniek in Emmeloord gestaan waar hij goed verzorgd is. 
Nadat Cover Story had liggen rollen in zijn schone stal, is een stuk dunne darm bekneld geraakt. We hebben hem direct naar de dierenkliniek te Emmeloord gebracht, waar hij toen geopereerd is. De dierenarts heeft toen ca. 8,5 meter darm bij Cover Story verwijderd. Na de operatie kwam de darm niet op gang. Daarom is Cover Story die zaterdag erna voor de tweede keer geopereerd en werd er nogeens een halve meter darm verwijderd. Met de grootste zorg hielden de artsen en verzorgers Cover Story goed in het vizier. Na enkele dagen kregen wij de mededeling dat de darmen van Cover Story langzaam op gang kwamen. De medewerkers van de Dierenkliniek Emmeloord hebben uitstekend werk geleverd! Na vijf weken vechten en vele kilo’s minder, staat Cover Story nu weer in zijn eigen stal in Wapenveld. Het is afwachten hoe zijn revalidatie verder verloopt. Daarbij is het de vraag of hij in de toekomst nog in staat is om weer onder het zadel in de baan te verschijnen.