Zarah

Oscar x Montecristo
Verkocht aan Fam. Verweij.

Succesvol Lichte Tour dressuur.
————————
Mercedes Verweij over Oscar-dochter Zarah:
“Het lijkt wel of ze opstijgt”

Met de elfjarige Zarah (mv. Montecristo) zat Mercedes Verweij (16 jaar) razend snel in het B-kader bij de Junioren. De talentvolle combinatie richt nu haar pijlen op een plekje in het A-kader en kijkt al verder in de toekomst, waar het Europees Kampioenschap lonkt.

HOE IS ZARAH OP JE PAD GEKOMEN?
Mercedes: “Ik volgde trainingen bij Lotje Schoots en zij startte met Zarah op Lichte Tour
niveau. Ik vond het een heel leuk paard. In overleg met Lotje, en de eigenaar en fokker Gert-Willem van Norel, hebben we besloten haar te leasen om te kijken of we een klik hadden. Nou dat was meteen het geval. Zarah kan nog wel eens eenkennig zijn, maar bij mij gelukkig niet. Uiteindelijk hebben we Zarah gekocht en
ik ben hartstikke blij met haar.”

WAT ZIJN DE KWALITEITEN VAN ZARAH?
Mercedes: “Zarah heeft gewoon een hele goede stap, draf en mega galop. Voor de uitgestrekte galop heb ik tienen gehaald. Het lijkt dan wel alsof ze opstijgt. De zijgangen in draf doet ze heel gemakkelijk. Daarbij heeft ze een ongelooflijk fijn karakter. Op wedstrijd gaat ze er altijd voor. Soms kan ze wel een binnenvetter zijn waardoor ze wat stress opbouwt. Als ik
dan maar gewoon blijf rijden is er niets aan de hand en wordt ze er uiteindelijk zelfs beter van.”

WAT ZIJN JULLIE HOOGTEPUNTEN?
Mercedes: “In de twee jaar dat ik haar rijd hebben we al vele hoogtepunten behaald. Ik ben met haar begonnen in de klasse Z1 en we werden op de KNHS Kampioenschappen meteen zesde. Het daaropvolgende indoorseizoen behaalden we brons in de Z2. Binnen vier wedstrijden werden we opgenomen in het B-kader. Inmiddels heb ik ook de eerste A-kaderscore al staan.”

WAT IS JE DOEL?
Mercedes: “Met mijn trainer Yessin Rahmouni zijn we nu echt bezig de puntjes op de ‘i’ te zetten. Zo willen we haar bijvoorbeeld nog flitsender in de proef voorstellen. Op deze manier wil ik de laatste A-kaderscores binnen halen. Vervolgens richt ik mij helemaal op het EK. Voorlopig nog uitdagingen genoeg dus.”

Bron: Magazine Dressuurtalent 2015.