Uphill

Bruin/ Stokmaat 1,68m

Goedgekeurd bij: KWPN / Deens Warmbloed/ Hann

Uphill is een fijn dressuurpaard met een goed karakter en een veel werkwilligheid. Op het KWPN juryrapport bij zijn goedkeuring werd Uphill omschreven als “een energieke, betrouwbare hengst, Uphill heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken”.

Cijfers KWPN verrichtingsonderzoek in 2004: 
Stap Draf Galop Aanleg 
8,5 8 7,5 8 

AFSTAMMING
Oscar presenteerde een opvallende veulencollectie en uit zijn eerste jaargang werden twee zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zelf komt Oscar, net als zijn halfbroer Kimberley, uit de Rania-stam. De merie Naomi Ceroon is een hoog in het bloed staande, goed bewegende merrie. Een volle broer van de merrie is Z-dressuur en uit haar moederlijn komen meerdere dressuurpaarden op Z-niveau. 
 
AFSTAMMELINGENKEURING
September 2005: KWPN afstammelingenrapport Uphill Samenvattend rapport KWPN hengstenkeuringscommissie; goed ontwikkelde hoogbenige veulens die rijtypisch gebouwd zijn. De rug is soms gezonken, de croupe varieert van hellend naar recht. De veulens bewegen makkelijk, met ruimte en ze maken front. Het achterbeen wordt actief gebogen, maar zou soms meer tot dragen moeten komen.

SPORTRESULTATEN UPHILL

Overzicht 2013: 
Uphill onder Diederik van Silfhout:
Maart 2013: 

° Vierde plaats met 70% in de Prix st. George in Denemarken (onder Diederik van Silfhout).
Januari 2013: 
° Succesvolle presentatie in Zuidbroek met zijn nieuwe ruiter Diederik van Silfhout.
° Uphill is verhuisd van Stal Larmoyeur naar Stal van Silfhout. Diederik van Silfhout zal Uphill nu 
verder opleiden van Lichte tour dressuur naar Grand Prix dressuur. Uphill onder Christa Larmoyeur:
Maart 2012:

° Derde plaats tijdens indoor Nederlands Kampioenschap Lichte Tour dressuur.

November 2011: 
° Uphill wint PSG selectie rubriek in Assen
.
Tijdens de eerste selectiewedstrijd in Assen heeft Uphill met Christa een zeer sterke proef laten zien. Het juryverschil van 29 punten was aanzienlijk, de punten bleven daarmee net onder de 70% (69.61%). Met deze hoogste PSG dagscore in Assen heeft Uphill een ticket verdiend voor Jumping Amsterdam. 
Januari 2010: 
° Uphill en Christa Laarakkers winnen tweede selectiewedstrijd Lichte Tour dressuur 
met ruim 69%

Oktober 2009: 
° Top-scores voor Uphill en Christa in Geldrop in de Lichte Tour dressuur, driemaal eerste!

Het dekseizoen is weer achter de rug en de sportcariere van Uphill zet zich voort. Na de welverdiende pauze, verscheen Uphill (v. Oscar) afgelopen week voor het eerst onder Christa Laarakkers in de ring. Christa is super tevreden over Uphill. De eerste dag scoorde Uphill en Christa in de Prix st Georges 65%, dit was goed voor de overwinning. De tweede dag stond de moeilijke DS7 op het programma. Een proef op Inter 1 niveau met veel moeilijke onderdelen die elkaar snel opvolgen. Uphill was zeer goed bij de les, een foutloze proef en een score van 70,5% behaalde hij wederom de eerste prijs. De laatste dressuurdag in Geldrop hebben Christa en Uphill eveneens gewonnen, in de Inter 1 behaalden ze een super score van 71,84%.Oktober 2009 (onder Christa Laarakkers): 
° Uphill wint internationale Intermediair I rubriek in Odense onder Christa Laarakkers..

Uphill onder Emmelie Scholtens:
April 2009: 

° Debuut Uphill en Emmelie in de Prix st. Georges dressuur te Emmeloord: eerste plaats met 70,53%.
° Uphill heeft alle (drie) proeven in het KNHS Indoor Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar dressuur gewonnen.
November 2008: 
° Winnaar selectiewedstrijd ZZ-Zwaar dressuur in Assen (69% en 67%).

Juni 2008: 
° Winnaar tweede selectiewedstrijd ZZ Zwaar dressuur (65.29%).
° Winnaar eerste selectiewedstrijd ZZ Zwaar dressuur (70,29%).
Februari 2008: 
° Nederlands Kampioen KNHS ZZ-Licht dressuur (Indoor NK Roosendaal). 
° Winnaar halve finale KNHS kampioenschap ZZ-Licht dressuur (Indoor Harmelen).
November 2007: 
° Eerste plaats op selectiewedstrijd ZZ Licht dressuur
 in Emmen
.
° Winnaar ZZ-licht selectiewedstrijd (ruim 68%) in Emmeloord. Dit debuut van Uphill in de klasse ZZ licht was direct goed voor de overwinning van deze goed bezette rubriek.
September 2007:
° Derde plaats op het Nederlands Kampioenschap Z2 dressuur 
(Hippiade te Ermelo).
Februari 2007: 
° Kampioen hengstencompetitie 2006-2007, klasse M dressuur
 (onder Emmelie Scholtens).
Januari 2007: 
°Gedeelde eerste plaats met 83 punten op hengstencompetitie in Goes (onder Emmelie Scholtens).
December 2006: 
°Tweede plaats (81,5 pnt) op hengstencompetitie in Zuidbroek (onder Emmelie Scholtens). Uphill stond op minimale achterstand net achter United opgesteld met Edward Gal. De jury loofde Uphill’s natuurlijke basisgangen en zijn voorkomen. Ook gaf de jury aan dat Uphill een zeer toepasselijke naam heeft, aangezien hij met name in galop elke pas bergopwaarts loopt. Uphill kreeg hier dan ook een negen voor!!
° Tweede plaats met 82% op hengstencompetitie Weert (onder Emmelie Scholtens).
November 2006: 
° Winnaar hengstencompetitie met 84 punten (M dressuur) in Hengelo (onder Emmelie Scholtens). De jury gaf aan “dat zij er met veel plezier naar gekeken hebben. In de draf heeft Uphill veel afdruk en de galop van Uphill is zeer goed gedragen”.
Augustus 2006: 
° Geselecteerd voor de finaledag bij de 5-jarige dressuurpaarden tijdens het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Helaas werd Emmelie Scholtens plotseling geveld door griep, maar ondanks de griep, reed ze de finale wel mee met Uphill en werden ze 15e van de wereld.
Februari 2006: 
° Derde plaats tijdens de hengstencompetitie 2005¨/ 2006 onder Emmelie Scholtens.
Augustus 2005: 
° Reserve kampioen bij 4-jarige dressuurpaarden op de Pavo-cup in 2005.
__________________________
ENKELE RESULTATEN VOLLE ZUSSEN VAN UPHILL:
> Juni 2009: Zus Ballerina Ceroon behaalt hoogste dagscore 85,5 pnt tijdens de IBOP Wergae. Aan de hand behaalde zij eerder dit jaar 80 voor haar exterieur en 85 voor beweging. Op de KWPN NMK werd Ballerina Ceroon 5e in de kopgroep bij de 3-jarige KWPN dressuurmerries. 
> Augustus 2007: Zus Whistly is Nederlands Kampioen geworden bij de Keur/ Elite merries op KWPN NMK te Ermelo.
__________________________
ENKELE RESULTATEN NAKOMELINGEN UPHILL:

November 2011: 
Curonia (mv. Cabochon) behaalde de hoogste dagscore van 88 punten tijdens de IBOP in Wezep. 

Puntenverdeling: stap 8,5 * draf 8,5 * galop 9,5 * souplesse 9 * houding en balans 8,5 * rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,5 * aanleg als dressuurpaard 9. Dit was niet het enige succes van de dag. De tweede 80+ score van de dag was voor de Uphill dochter Duzia (fok./eig. Mevr. Ras en dhr. Willems). Deze merrie behaalde een totaal van 82 punten. Puntenverdeling: stap 8 * draf 8,5 * galop 8,5 * souplesse 8 * houding en balans 8 * rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8 * aanleg als dressuurpaard 8.Hoogste IBOP dagscore voor volle zus van Briljant, Cristal (mv. Darlington), met 81,5 punt (IBOP Barsingerhorn). De zwarte Uphill dochter behaalde de volgende punten: stap 8 * draf 8,5 * galop 8 * souplesse 8 * houding en balans 8 * rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,5 * aanleg als dressuurpaard 8, (totaal 81,5 pnt).Najaar 2011: 
Uphill nakomelingen in trek op veulenveilingen
.
Gezien het mooie uiterlijk, de eerlijke karakters en de extra dressuuraanleg van de Uphill nakomelingen, was in 2011 zichtbaar dat de Uphill nakomelingen gewild zijn. Dit was te zien op de verschillende veulenveilingen. Hierbij een samenvattend opbrengstenoverzicht van Uphill nakomelingen op de veulenveilingen in 2011: 
Veulenveiling Borculo
Uphill x Krack C * hengst * € 29.000,– (5e plaats verkoopprijs)
Uphill x Florestan * merrie * € 6.000.–
Veulenveiling Midden Nederland
Uphill x San Remo * hengst * € 25.000,–  (hoogste verkoopprijs van deze veiling)
Veulenveiling Maren Kessel
Uphill x Kennedy * hengst * € 7.400,–
Limburgse veulenveiling
Uphill x Johnson * merrie * € 3.750,–
Prinsjesdag veulenveiling
Uphill x Sir Sinclair * hengst * € 12.000,–
Uphill x Farrington * merrie * € 7.500,–
Uphill x Goodtimes * hengst * € 5.000,–
Uphill x United * merrie * € 4.600,–Juni 2011: 
Curonia (mv. Cabochon) algeheel Kampioen KWPN CK Gelderland. 

Eerder deze maand behaalde de merrie Curonia de absolute recordscore van 95 punten voor zowel exterieur alsbeweging. De hoogst behaalde punten ooit tijdens een stamboekopname! Deze volle zus van Aston Martin.NL is tijdens de CK Gelderland Kampioen van de rubriek 4- t/m 7 jarige dressuurmerries geworden. Aan het eind van de dag werd deze merrie uitgeroepen tot algeheel Kampioen van de dag! Een merrie met ‘koninklijke kwaliteiten’ zoals Curonia eerder is omschreven door de jury. Geen andere dressuurmerrie kon tippen aan Curonia. 

Uphill veulen Goldwin algeheel reserve kampioen KWPN CK Gelderland
 
(Goldwin / v. Uphill/ f. Fam. De Man).Volle zus van Briljant (Cristal) wint met overmacht derde Subli-cup selectiewedstrijd op rij.
Marie José Calis wist in Oud Karspel met de merrie Cristal voor de derde maal een Subli-cup voorronde te winnen. Deze veelbelovende combinatie behaalde een score van 75,20% en stond ruim 6% los van de nummer twee in deze rubriek.Zwarte Uphill dochter, Charbona (mv. Erik), Kampioen KWPN CK Overijssel bij de 4- t/m 7-jarige dressuurmerriesVolle zus van Briljant, Cristal (v. Uphill) wint Subli-selectie wedstrijd. 
Tijdens het concours hippique in Beusichem stond de zesde wedstrijd in het kader van de KNHS-Subli kampioenschappen op het programma. De hoogste dagscore kwam op naam van Uphill-dochter Cristal, die onder Marie José Calis naar 79,60% bij de vierjarigen liep. Deze elitemerrie wist onlangs in Oostewolde ook al in de prijzen te lopen. Jurylid Adriaan Hamoen liet zich positief uit over de proef van Marie José Calis en Cristal. “Deze dochter van Uphill vertoonde veel tritt, heeft een super stap en kan goed van de grond af draven. In de rechtergalop liet Cristal zich al een beetje sluiten. Het lijkt absoluut een talent voor de toekomst.” Mei 2011: 
Uphill dochter, Curonia, behaalt record score; 95 punten voor zowel exterieur als beweging

De merrie Curonia, een volle zus van het WK paard Aston Martin, brak alle records tijdens de keuring in Wezep. De dochter van Uphill scoorde 95 punten voor exterieur en 95 punten voor beweging. Nooit eerder wist een merrie op een stamboekkeuring deze punten te halen! Juryvoorzitter Dirk Reijne is lyrisch over de vierjarige donkerbruine die alles in zich lijkt te hebben: “Een gruwelijk complete merrie met ras, uitstraling en mooie verbindingen die uitermate correct gebouwd is. Ze beweegt zoals je zou willen en het publiek begon dan ook spontaan te applaudisseren. Een echte topper, wat een droompaard.”Maart 2011: 
Keuringstopper Chi (mv. Cabochon) loopt naar topscore van 87 pnt (IBOP te Brummen
)
In Maart 2013 wist de chique merrie Chi (Uphill x Cabochon) met amazone Justine Mudde de absolute topscore van 87 punten te behalen tijdens de IBOP in Brummen. Deze merrie is in eigendom van de familie Mudde en is gefokt door Marleen Ras en Jan Willems. Afgelopen zomer is Chi op de KWPN CK Gelderland uitgeroepen tot Kampioen en vervolgens behaalde deze merrie de 3e plaats tijdens de NMK. Uphill zoon, Clever Hill Q (m. Parelprinses – mv. Havidoff) is kampioen van de hengstenkeuring in Zweden geworden en tevens goedgekeurd voor de Zweedse fokkerij. Clever Hill Q komt rechtstreeks uit de stam van Grand Prix hengst Vincent. Overgrootmoeder Zoleprinses was destijds kampioen van Drenthe, UTV merrie en behaalde een IBOP AA.Augustus 2010:
Briljant (v. Uphill) en Emmelie op de 5e plaats tijdens finale Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden

In de finale van de 4-jarige dressuurpaarden is de goedgekeurde hengst Briljant onder Emmelie Scholtens 5e geworden. Briljant kreeg tijdens het eerste onderdeel op de finaledag 79 punten en plaatste zich hiermee als derde paard voor het overrijden. Carl Hester gaf Briljant een 9. Seth Bosman waardeerde de hengst met een 8! Briljant was niet de enige Uphill nakomeling die meedeed in deze finale. De andere Uphill zoon Bonito (Uphill x Ferro) werd voorgesteld door Diederik van Silfhout. Deze mooie donkere ruin liet zich goed zien. Hij kreeg in de eerste ronde 77,5 punten en in de tweede ronde 80 punten. Met dit resultaat zijn Bonito en Diederik op een mooie 11e plaats terecht gekomen.

Aston Martin NL (mv. Cabochon) behaalde een 5e plaats in de halve finale bij de 5-jarige dressuurpaarden tijdens het WK in Verden (onder Christa Laarakkers).Mei 2010: 
Uphill zoon, Carlton Hill VDL goedgekeurd bij KWPN
.Februari 2010: 
Uphill behoort met 5 zonen tot de top-aanvoerders van de tweede bezichtiging tijdens KWPN HK Den Bosch 2010. 
De volgende nakomelingen van Uphill zijn aangewezen voor de tweede bezichtiging: 
Uphill x Havidoff (Clever Hill Q)
Uphill x Vincent (Carlton Hill VDL)
Uphill x Goodtimes 
Uphill x Rhodium 
Uphill x Riverman Augustus 2009: 
Uphill dochter aangewezen voor NMK te Ermelo.
 Tijdens de CK Gelderland is de 3-jarige dochter van Uphill, Ballerina Prinses (f./eig. E. Fikse te Oene) op de 9e plaats bij de dressuurmerries Gelderland geeindigd. De door E. Fikse gefokte merrie is met deze plaatsing aangewezen voor de NMK te Ermelo.Aston Martin (v. Uphil) met Emmelie Scholtens op de 7e plaats in het eindklassement bij de 4-jarige dressuurpaarden tijdens de Pavo Cup te Ermelo.Juli 2009: 
Aston Martin NL winnaar Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden in Tolbert. 
Aston Martin NL behaalde onder Emmelie Scholtens de top-score van 82 punten.

Mei 2009:
KWPN hengst Briljant goedgekeurd bij het KWPN (Uphill x Darlington).

Februari 2009: 
Twee Uphill zonen aangewezen voor de verrichtingstest tijdens KWPN HK Den Bosch
 (mv. Balzflug en mv. Darlington). Waarvan Briljant (mv. Darlington) zich mocht presenteren bij de top-6 van de dressuurhengsten in Den Bosch. Het voorjaar van 2009 werd Briljant definitief goedgekeurd bij het KWPN.

Augustus 2008: 
Uphill dochters aan kop: KWPN NMK reserve kampioen en 4e plaats bij 3-jarige dressuur merries. 

De zwarte merrie Amber (mv. Cabochon) van Fam. Van Woudenbergh en Fam. Van Hoogbergen werd reserve kampioen. Op de 4e plaats stond Adina (mv. Kennedy) van de Fam. Cats.

Juli 2008: 
Uphill dochter (Adina) reserve kampioen bij 3-jarigen CK Friesland.

Tijdens de KWPN CK Friesland (Gorredijk) is de 3-jarige merrie Adina (mv. Kennedy) van de Fam. Cats te Fochteloo reserve kampioen geworden. Deze merrie behaalde op de stamboekkeuring voor zowel exterieur als beweging 85 punten en voor de galop 90 punten.

Februari 2008: 
Twee Uphill zonen aangewezen voor KWPN verrichtingstest te Ermelo.

Uphill nakomelingen scoren 100% tijdens KWPN HK Den Bosch.
Van in het totaal drie voorgestelde Uphill zonen werden alle drie de zonen doorverwezen naar de 3e bezichtiging in Den Bosch.

Augustus 2007: 
Uphill veulen dagkampioen fokdag Nijkerk.

Tijdens de jaarlijkse fokdag te Nijkerk was het Uphill veulen (mv. Ferro) van de Fam. Hendriks niet te kloppen door de leeftijdsgenoten en later die dag is deze Uphill nakomeling ook nog eens dagkampioen geworden.